Κυριακή 19 Μαϊου 2024  02:43:55

Κ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών

«Αν το έργο δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες. Αυτό δεν το αντέχουμε», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών από το διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2024».

Κάθε πιθανότητα παράτασης στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας το Σάββατο στο διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2024», της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Μην πιστέψετε καμία φήμη, δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση».

Υπογράμμισε πως η ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, έργου, «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ήδη οι μισές επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση, ενώ με βάση τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί, ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των διασυνδέσεων.

Υποχρεωτικά από σήμερα τα POS για 35 επαγγέλματα – Η λίστα

«Αρα τι θα κάνουμε; Θα πούμε στο 90% εσείς είστε τα κορόιδα της υπόθεσης και το 10% θα είναι οι εξυπνούληδες που θα χαμογελούν εις υγείαν των κορόιδων; Το θέλετε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουμε το 90% να πληρώνει και το 10% να μην πληρώνει. Δεν είναι δίκαιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο της διασύνδεσης «αποτελεί ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Οπως εξήγησε, «αν δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Και αυτό δεν το αντέχουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline