Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024  07:07:22

Η φοιτητική στέγη με νέο μέλλον

Η έλευση βέβαια των ιδιωτικών πανεπιστήμιων θα προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις και στο μείζον θέμα της φοιτητικής στέγης.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ένας νέος τομέας στην ελληνική αγορά ακινήτων ανοίγει, ο οποίος παρέμεινε αναξιοποίητος για πολλά χρόνια και θα αποτελέσει το επόμενο στοίχημα της κτηματαγοράς.

Στα σχέδια ήδη πολλών παικτών της αγοράς είναι η ανάπτυξη συγκροτημάτων φοιτητικών κατοικιών τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ήδη, μεγάλοι αλλά και μικρότεροι παίκτες της αγοράς έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε αυτό το κομμάτι του real estate, αναπτύσσοντας projects για την υλοποίηση κατοικιών που θα απευθύνονται σε σπουδαστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, το «κυνήγι» βρίσκεται ήδη στο ζενίθ γύρω από τις περιοχές ενδιαφέροντος, τις τρεις δηλαδή λεωφόρους (Μεσογείων, Κηφισίας, Συγγρού), για ακίνητα 30-60 τ.μ., καθώς θεωρούνται ιδανικά για να μετατραπούν σε φοιτητικές κατοικίες αντάξιες με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ξένο φοιτητικό ρεύμα θα είναι και η βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί ένα νέο προϊόν στον τομέα των ακινήτων, αυτό των φοιτητικών εστιών και κατοικιών με τους επενδυτές να αναμένεται να διοχετεύσουν σημαντικά ποσά, ειδικά εάν αυτό το φοιτητικό ρεύμα αποδειχθεί τεράστιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline