Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:47:23

Ελάχιστοι αμφισβήτησαν το τεκμήριο στις φορολογικές δηλώσεις

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από αρκετούς για το νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ελάχιστοι προχώρησαν στην αμφισβήτησή του, όπως είχαν δικαίωμα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόθεση αμφισβήτησης του τεκμηρίου δήλωσαν 4.357 φυσικά πρόσωπα από τα 401.072 (ποσοστό 1,08%) που εκκαθαρίζονται βάσει άρθρου 28Α, σε σύνολο 712.649 επιτηδευματιών (ποσοστό 0,61%).

Ωστόσο, από αυτούς, ελάχιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες προχώρησαν τελικά σε αίτηση αμφισβήτησης του τεκμηρίου. Μέσω της ειδικής εφαρμογής για το άρθρο 28Α, έχουν γίνει 366 υποβολές για την παρ. 3 (αμφισβήτηση για αντικειμενικούς λόγους) και 263 υποβολές για την παρ. 4 (αμφισβήτηση με αίτημα διενέργειας ελέγχου), γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν παρατηρούνται μεγάλα φαινόμενα αδικίας από το νέο σύστημα.

Το αποτέλεσμα των φορολογικών δηλώσεων σχολίασαν οι ίδιες πηγές του Υπουργείου, αναφέροντας ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών αποτελεί ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης, καθώς, μετά από πολλά χρόνια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν χαμηλότερο φόρο από τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς οι τελευταίοι να επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline