Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:53:49

Πρώτη επένδυση ξένου fund σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο

Η Inspired Education Group, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κόσμο, με 115 ιδιωτικά σχολεία σε 24 χώρες και 90.000 μαθητές, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη.

Είναι η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο.. Ως καταλύτης για την επένδυση αυτή αναφέρεται η υψηλή ζήτηση για ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Η επένδυση στη Σχολή Μωραΐτη αφορά την εξαγορά συμμετοχής στην εταιρεία διαχείρισης των εκπαιδευτηρίων. Η σημερινή ιδιοκτησία, που ασκεί και τη διοίκησή της, παραμένει μέτοχος και διατηρεί και το μάνατζμεντ. Παράλληλα, το εμβληματικό ακίνητο της Σχολής Μωραΐτη στο Παλαιό Ψυχικό και τα άλλα ακίνητα της εταιρείας περνούν σε ποσοστό 100% στην τρέχουσα ιδιοκτησία, δηλαδή στην κυριότητα των οικογενειών των βασικών μετόχων Χρυσάνθης Μωραΐτη-καρτάλη, Αντωνίου Καρτάλη και Γεωργίου Καρτάλη. Στους Ελληνες μετόχους παραμένουν και άλλες εταιρείες του ομίλου της Σχολής Μωραΐτη, όπως η εταιρεία σπουδών και ο αθλητικός όμιλος.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Inspired Education Group, την οποία ίδρυσε και διαχειρίζεται ο Λιβανοβρετανός επιχειρηματίας και investment banker Nadim M. Nsouli, βρίσκεται σε συζητήσεις για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο και της Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline