Τρίτη 23 Απριλίου 2024  12:22:51

Βιάστηκαν ορισμένοι να προαναγγείλουν... Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει συζήτηση για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές. Κύριο

Δεν υπάρχει πρόθεση στην Κυβέρνηση να αλλάξει το σημερινό καθεστώς με τις γνωστές, καθιερωμένες και αρκετές εξαιρέσεις του.

Διαψεύδει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του ΣΚΑΪ τις πληροφορίες στα ΝΕΑ και άλλες ΜΜΕ ότι το υπουργείο σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Σε όη ην Ελλάδα. Ολες ις Κυριακές χωρίς εξαίρεση σε τουριστικές και όχι περιοχές..

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ρωτήθηκε αν το υπουργείο σκέπτεται να επιτρέψει το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα εκδοθούν την Τρίτη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν τα έργα.

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα είναι πλήρως σταθμισμένες και θα προστατεύουν και τις αρχαιότητες και το περιβάλλον. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία είναι απολύτως μέσα στο χρονοδιάγραμμα και στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.
Για τα κτίρια που προβλέπονται στην επένδυση στο Ελληνικό ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι εφαρμόζεται ακριβώς το σχέδιο που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν τόσο διχασμένη στο θέμα του Ελληνικού που το έργο δεν θα ξεκινούσε ούτε σε 50 χρόνια.

Ακυρώνει η κυβέρνηση την εξαγγελία για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές -«Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος δεν αφορά αυτό»

Πρόωρη εξαγγελία σε διάφορα ΜΜΕ χθες, μάλλον με κάποια επίσημη προέλευση αλλά ανώνυμη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, να υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

«Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τα σχετικά σημερινά δημοσιεύματα για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια "βόμβα" στα θεμέλια αυτής της "συμφωνίας" που έχει μαζί τους».

Σημειώνεται ότι την ίδια στάση κράτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης λίγο αργότερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πέτσας: Ο νέος εκλογικός νόμος θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις

Σε ότι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο, «ο οποίος θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις, στην βάση της αναλογικότητας και φυσικά με τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους», λέγοντας ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά εξετάζονται διάφορες παράμετροι από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό θα είναι σε άλλο νομοσχέδιο από εκείνο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο κ. Πέτσας.

«Κερδίζουμε αξιοπιστία προχωρώντας το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο και προωθώντας την ανάπτυξη», είπε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι σε όλες τις επαφές του Πρωθυπουργού, όπως αυτή με τον κ. Μακρόν τίθεται το ζήτημα της ανάγκης μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline