Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  07:09:57

Σημαδιακή περίπτωση ο Γιάννης Σκαφτούρος: Δολοφονήθηκε στα 55, ηλικία ρεκόρ για ανάλογες δολοφονίες στα 40-45 συνήθως. Η Αστυνομία τον θεωρεί ως κορυφαίο θύμα της νέας γενιάς να παραγκωνίσουν την παλαιά γενιά. Κύριο

Πιασμένος επιχειρηματίας και «κεντρικός ταμίας» κυκλώματος προστασίας-εκβιασμών. και εκβιασμών. Αποφυλακίσθηκε μετά καταδίκη δύο φορές ισόβια και 16 χρόνια.«Τον βρήκαν 10 σφαίρες, αρκετές διαμπερείς από τα δύο καλάσνικωφ- Δεν πρόλαβε να αμυνθεί – Η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει»

1. Εκδοχές, έρευνες στο σκοτάδι ακόμα και πρώτα δεδομένα για αξιολόγηση ευρύτερη.«Είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που μαρτυρά μια πλούσια δράση και ήταν έξω. Υπάρχουν δικονομικά τερτίπια»

Στην εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (27/4) ο συνδυκαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τονίζοντας πως «η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατέψει».
Με αφορμή την εκτέλεση του «θείου Τζο» ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τις περιπτώσεις των συμμοριών της νύχτας με τους πανίσχυρους «νονούς» , οι οποίοι γίνονται στόχοι πληρωμένων δολοφόνων. «Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική» υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην «greek mafia» και μιλώντας και για τα συμβόλαια θανάτου ο συνδυκαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. τα χαρακτήρισε «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει εναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Δέκα πέντε σφαίρες βρήκαν τον Σκαφτούρο. Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας και εξήγησε πως οι δέκα από αυτές τον βρήκαν στο σώμα.
«Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων» επεσήμανε ο συνδυκαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

2.«Ξεκαθάρισμα παλαιάς φρουράς»- Οι εκτιμήσεις ορισμένων αξιωματικών της ΕΛΑΣ για τα κίνητρα της δολοφονίας Σκαφτούρου
Ξεκαθάρισμα της παλαιάς φρουράς από μια αδίστακτη νέα γενιά που φιλοδοξεί χρόνια τώρα να βγάλει από τη μέση τους «στρατηγούς της νύχτας» ώστε να αναλάβει τα ηνία αυτή, βλέπουν πίσω από την ένα ψυχρό δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Ως δική τους εκδοχή ανάμεσα σε ορισμένες άλλες.

Ο «θείος Τζο» όπως ήταν το ψευδώνυμο του 55χρονου θύματος μαζί με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι και τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές, αποτέλεσαν τους 3 «στρατηγούς» της Greek Mafia όπως λένε αστυνομικές πηγές.

Ιεραρχία, μυστικότητα, δομή και πολύ χρήμα κρυβόταν πίσω από την οργάνωση που μέχρι το 2009 έλεγχε την νύχτα μέσω εγκληματικών ενεργειών υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που πρωταγωνιστούσε την περίοδο εκείνη στις έρευνες για την σύλληψη τους, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Ο Σκαφτούρος δεν ήταν κανένας τυχαίος αλλά χρόνια τώρα ανακατεύεται η τράπουλα όσον αφορά τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις ως το ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία. Είναι μια σκακιέρα για πολύ δυνατούς παίκτες η νύχτα, η οποία πάντα βάφεται με αίμα. Οι τυχεροί μπαίνουν φυλακή και γλιτώνουν, οι υπόλοιποι έχουν τη μοίρα του θύματος» λέει ο έμπειρος αξιωματικός ενώ συνεχίζει:

«Πίσω από την εκτέλεση αυτή κρύβεται πολύ μίσος και εκδίκηση και σίγουρα ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή στους δολοφόνους τον γνώριζε καλά. Ήξερε τις συνήθειες του, γνώριζε για την πάνοπλη φρουρά που είχε γύρω του, γνώριζε ακόμη και την στιγμή που θα τον έβρισε απροστάτευτο και άρα θα ήταν ευάλωτος σε μια δολοφονική επίθεση. Το ότι το θύμα από τότε που αποφυλακίστηκε είχε μονίμως πάνοπλους άντρες γύρω του λέει πολλά. Αυτό δεν ήταν ένα απλώς συμβόλαιο θανάτου αλλά ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο, έτσι θα το χαρακτήριζα εγώ».

Ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στο συμπέρασμα ότι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης είναι γνώριμος του θύματος και πιθανόν να είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν αλλά για κάποιον λόγο έτρεφε μίσος για τον «θείο Τζο» και ήθελε να τον βγάλει από τη μέση, είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση.

Μέρα μεσημέρι, αδιαφορώντας αν θα υπάρχουν αθώα θύματα και σε μια περιοχή δύσβατη που αν κάτι στράβωνε και δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο, πιθανόν οι δολοφόνοι να μην μπορούσαν εύκολα να διαφύγουν από τα βουνά που έχει η περιοχή.

«Τον ήθελα νεκρό και το πέτυχαν , έχουμε να κάνουμε επαναλαμβάνω με ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και με δολοφόνους πολύ καλά εκπαιδευμένους που γνώριζαν πως να διαφεύγουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες» καταλήγει .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline