Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:15:58

Η εντυπωσιακή σύναξη των «επιφανών προσώπων» της ιστορίας της ΝΔ, από τη Σάκη Κυπραίου για στήριξη της μάχης του Κυρ. Μητσοτάκη. Ο χαιρετισμός του. Τα ονόματα. Κύριο

Πεντακόσια και πλέον επιφανή πρόσωπα, ταυτισμένα με όλη την ιστορία της ΝΔ από το 1974, σ´ ένα δείπνο συσπείρωσης και ενότητας για τις εκλογές.

1.Ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο και μαζί ένα δύσκολο εγχείρημα. Να συσπειρώσεις σε μια εκδήλωση ενότητας και μάχης, τα πλέον κορυφαία πρόσωπα της μεγάλης ιστορικής διαδρομής της ΝΔ από το 1974 είτε στις Κυβερνήσεις και στην κομματική ηγεσία, είτε σε ανώτατες θέσεις του Κράτους και Οργανισμών. Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τα πεντακόσια άτομα σ´ ένα κλειστό δείπνο στο CARAVEL με ομιλητή τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Οργανωτική οικοδέσποινα, εμβληματικό πρόσωπο, σημείο αναφοράς, εμπιστοσύνης και παλαιών δεσμών η Σάκη Κυπραίου, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, και έμπιστη γραμματεύς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1977 έως το θάνατο του.

Η μεγάλη ηλικία, τα προβλήματα υγείας και η διαμονή εκτός Αθηνών και Αττικής, αποτέλεσαν εμπόδια για ορισμένους να συμμετάσχουν στο «δείπνο των επιφανών ιστορικών προσώπων», αλλά αρκετοί προσήλθαν αγνοώντας παρόμοια εμπόδια.
Ανάμεσα τους και πρώην υπουργοί ηλικίας άνω των 90 χρονών ή από μακρινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και νησιωτικές. Προσήλθαν με θερμά συναισθήματα , συντροφικότητα και κοινή επιθυμία για ανάταση, όπως στο παρελθόν.

2.Η Σάκη Κυπραίου υπήρξε πάντα και αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά καθοριστικό πρόσωπο ταυτοτικής και αξιόπιστης αναφοράς για κάθε επώνυμο και ανώνυμο νεοδημοκράτη όλες αυτές τις δεκαετίες. Ακόμα και για όσους είχαν αποστασιοποιηθεί σιωπηρά ή και έντονα κάποτε από τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Στο προσκλητήριο της Κυπραίου, της επιτελικής ομάδας οργάνωσης και των στενών συνεργατών του Προέδρου κκ Παύλου Μαρινάκη και Γιάννη Μπρατάκου προσήλθαν αρκετοί και από τις δύο κατηγορίες. Μία συγκέντρωση υψηλού κύρους αλλά και μαχητικού φρονήματος, επί δεκαετίες, συνεπείς αγωνιστές της φιλελεύθερης παράταξης σ´ όλες τις νίκες και τις ήττες, σε όλες τις δοκιμασίες της.

Πρόσωπα πάντα ευρείας κοινωνικής επιφάνειας, κύρους και επιρροής.
Ανάμεσα τους, συνομίλησαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη, θυμήθηκαν τα παλιά και αστειεύτηκαν και ανταποκρίθηκαν στους σκοπούς της συνάθροισης για υψηλά ποσοστά στις πρώτες εκλογές και βέβαιη αυτοδυναμία στις δεύτερες, οι

Αχιλλέας Καραμανλής, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Τίμος Χριστοδούλου, Γιώργος Αλογοσκούφης, Κώστας Πυλαρινός, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αθαν Γιαννόπουλος, Καλλιόπη Μπουρδάρα, Μαρία Καρρά, Μερόπη Καλδή, Ανδρέας Ζαΐμης, Θόδωρος Κασίμης, Θόδωρος Δαμιανός, Γιώργος Κοντογιάννης, Αργύρης Ντινόπουλος, Νικ. Καλτετζιώτης, Λευτ. Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδημάτος, Αρ. Τσιπλάκος, Βασίλης Μιχαλολιάκος κ.α.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, πριν το θερμό χαιρετισμό του, επισκέφθηκε όλα τα τραπέζια, ένα-ένα και συνομίλησε με τους πάντες σε μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τις δύο πολιτικές μάχες που θα χρειαστούν μέχρι την αυτοδυναμία του Ιουλίου. Εξήγησε ότι δεν πιστεύει θα απαιτηθούν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις όπως την περίοδο 1989-1990 του πατέρα του Κων. Μητσοτάκη, οι περισσότεροι από τους παρόντες ήταν τότε συμμαχητές.

Δήλωσε ικανοποιημένος από τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, με φαινόμενα συσπείρωσης από όσους παλαιούς νεοδημοκράτες απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ ή και ψήφισαν μικρά κόμματα, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχουν και φαινόμενα μεταστροφής από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2019.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε ότι ως αναγνώριση στην προσφορά αλλά και διαρκή αξία των βετεράνων- επιφανών προσώπων της Ν.Δ θα τοποθετήσει τον άλλοτε γενικό της διευθυντή Αντώνη Σγαρδέλη στην τιμητική τελευταία, 15η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline