Κυριακή 28 Απριλίου 2024  17:48:37

Κακοκαιρία Daniel: Σε Θεσσαλία και Αργολίδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα 6 Σεπτεμβρίου –Οι μετρήσεις Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφτηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Τρίτη και Τετάρτη με την κακοκαιρία Daniel να μαίνεται για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm.

Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120)

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι καταιγίδες

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel από τη Δευτέρα 04/09, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 7/9 το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Για το διήμερο Τετάρτης 6/9 και Πέμπτης 7/9, τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται, θα επιδράσουν σωρευτικά στο ήδη κορεσμένο έδαφος, εντείνοντας τα προβλήματα από τα πλημμυρικά επεισόδια. Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 6/9 έως το βράδυ της Πέμπτης 07/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline