Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:31:04

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας πέταξε πάνω από το Αιγαίο! Βουβαμάρα από το ΥΠΕΘΑ και τον Παν. Καμμένο. Κύριο

Πέταξε από τη Λέσβο έως το Καστελόριζο και τράβηξε βίντεο για να προπαγανδίσει το θρασύ του κατόρθωμα.

-Σε νέα απίστευτη πρόκληση προέβησαν οι Τούρκοι, με τον αρχηγό τους τουρκικής αεροπορίας όχι μόνο να πετάει με μαχητικό πάνω από το Αιγαίο αλλά και να βιντεοσκοπεί την πτήση για να την επιδείξει!

Η πτήση μαγνητοσκοπήθηκε και το βίντεο έχει «ανέβει» στην επίσημη ιστοσελίδα της πολεμικής τουρκικής αεροπορίας.

Στο σχεδόν πεντάλεπτο βίντεο έχουν καταγραφεί στιγμές από την πτήση του πτέραρχου Οζτούρκ ο οποίος πέταξε με διθέσιο F- 16.
Η πτήση έγινε από την Λέσβο ως το Καστελόριζο και σε κάποιες στιγμές σε χαμηλό ύψος.

Ειδικότερα, πτήση πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας πτέραρχος, Οζτούρκ με F-16. Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι έγινε και βιντεοσκόπηση της εν λόγω πτήσης, με το επίμαχο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, η πτήση αποτελούνταν από 6 μαχητικά στον κάθετο άξονα, από Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο. Με συνολικά 20 παραβιάσεις.

Την διάσταση της προκλητικής πτήσης - που ήταν η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - αποκαλύπτει με επίσημη ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu:Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση» από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο» το Anadolu γράφει ότι ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου.

Για πτήση πάνω από «διεθνή ύδατα» στο Αιγαίο, κάνει λόγο κάνει λόγο το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από ελληνικής πλευράς, ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. «Είναι η πρώτη φορά που έκαναν κάθετο πέρασμα του Αιγαίου στο κέντρο του, από την μια άκρη μεχρι την άλλη» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η πτήση δεν ήταν τυχαία, καθώς οι Τούρκοι την «βάφτισαν» ως.... «επιθεώρηση», λέγοντας ότι αυτό συνέβη στα... διεθνή ύδατα!, δηλαδή μεταξύ 6 και 10 μιλίων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline