Κυριακή 28 Απριλίου 2024  06:57:34

Σκληρός νόμος από χθες στη Γαλλία για την προπαγάνδα της ...ανορεξίας. Απαγορεύονται δια νόμου τα υπερβολικά λεπτά μοντέλα στην Γαλλία. Κύριο

Τι καθορίζει η νέα απόφαση, που ικανοποιεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για τις νέες στην Ελλάδα.

Μεγάλη κοινωνική αλλαγή στα πρότυπας.Σύμφωνα με νέο νόμο που ψηφίστηκε σήμερα, Παρασκευή, η Γαλλία πρόκειται να απαγορεύσει τα υπερβολικά λεπτά μοντέλα στο χώρο της μόδας, ενώ παράλληλα θα επιβάλλονται πρόστιμα, ακόμη και ποινή φυλάκισης σε μάνατζερ και οίκους μόδας που θα προσλαμβάνουν μοντέλα με συγκεκριμένες αναλογίες.Το εν λόγω μέτρο έφτασε στην Γαλλία, όπου η βιομηχανία της μόδας κοστίζει δεκάδες δισ. ευρώ, μετά από παρόμοια απαγόρευση που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ το 2013. Ωστόσο, άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία βασίζονται σε εθελοντικούς κώδικες δεοντολογίας προκειμένου να προστατέψουν τα μοντέλα από την ανορεξία.

Το μέτρο έχει ληφθεί στα πλαίσια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας επί πρωθυπουργίας Φρανσουά Ολάντ. Ως παράνομη κρίνεται σύμφωνα με τους νομοθέτες και η ανοχή στην ανορεξία, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι οποιαδήποτε φωτογραφία «πείραξε» το σώμα ενός μοντέλου για εμπορικούς σκοπούς, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναφέρει ρητώς ότι το σώμα του μοντέλου έχει παραποιηθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο «απαγορεύεται να δραστηριοποιείται ως μοντέλο οποιοδήποτε άτομο του οποίου ο Δείκτης Μάζας (BMI) είναι χαμηλότερος από τα φυσιολογικά επίπεδα, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από τις υγειονομικές αρχές».

Ενδεικτικά, ο «νόμιμος» Δείκτης Μάζας είναι το λιγότερο 18, 55 κιλά για κοπέλες με ύψος 1,75. Ο νόμος υπερψηφίστηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο. Σχετικά με τις ποινές προβλέπεται πως όσοι παραβιάσουν τον νόμο καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο που θα ξεκινά από 75.000 έως 82.000 ευρώ, ενώ θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες φυλάκισης. Περίπου 30-40.000 άνθρωποι πάσχουν από νευρική ανορεξία στη Γαλλία με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν σε εφήβους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline