Πρώτος με 28,6% εμφανίζεται ο Ραχόι πριν τις κάλπες

Στην πρώτη θέση αλλά αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία εμφανίζεται το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι σε νέα δημοσκόπηση δύο εβδομάδες πριν τις ισπανικές εκλογές. Βέβαια με τους PODEMOS, συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε απελπιστική κατάσταση, σταθερά τέταρτο κόμμα.

Η δημοσκόπηση δίνει την εικόνα διαφορετικού κομματικού χάρτη από ό,τι οι προηγούμενες -που εμφάνιζαν τα τέσσερα κόμματα περίπου στην ίδια περιοχή- δείχνοντας δεύτερους τους Σοσιαλιστές και σχετικά πιο πίσω τα δύο «νέα κόμματα», με το Podemos στην τέταρτη θέση.
Στο βαρόμετρο του κρατικού ινστιτούτου CIS, το κυβερνών PP εμφανίζεται στο 28,6% ή σε 128 έδρες στο Κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.

Η απόσταση από τις 176 έδρες που χρειάζονται για την αυτοδυναμία εμφανίζεται αδύνατο να καλυφθεί, έστω κι αν η τάση του PP είναι ανοδική (μέχρι πρότινος εμφανιζόταν πιο κοντά στα υπόλοιπα κόμματα).

Δεύτερο κόμμα εμφανίζεται το άλλο μεγάλο παραδοσιακό κόμμα της χώρας, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσες με 20,8% ή περίπου 89 έδρες.

Το αποτέλεσμα του βαρομέτρου διαφέρει αρκετά με άλλες δημοσκοπήσεις στο πώς σχηματίζει τον πολιτικό χάρτη: Αν και όλες δείχνουν πως κανείς δεν θα έχει αυτοδυναμία, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τουλάχιστον τα τρία πρώτα κόμματα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Αντιθέτως, το CIS δείχνει το τρίτο κόμμα, το κεντρώο Ciudadanos, στο 19% και περίπου στις 66 έδρες. Το αριστερό Podemos εμφανίζεται ακόμη χαμηλότερα, στο 9,1% και στις περίπου 25 έδρες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline