Μειώνει τη διαφορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Το παλεύει μέχρι τέλους, επίμονος, διεκδικητικός και φαίνεται τελικά αποτελεσματικός, με μείωση της διαφοράς μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

Αυτό καταγράφει νέα αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της εταιρίας SWG για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κεντροαριστερή συμμαχία ελκύει το 33% των Ιταλών, ενώ η κεντροδεξιά το 27,2%. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση, την 11η Ιανουαρίου, τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 34,9% και 25,3%, έχουμε δηλαδή μείωση της επιρροής και παράλληλα αύξηση, δηλαδή κλείσιμο της ψαλλίδας Το μπαράζ δημοσιότητας του Σύλβιο Μπερλουσκόνι αποδίδει.
Στην κεντροαριστερά το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) συγκεντρώνει ένα 28,8%, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία 3,8% και οι Ιταλοί Σοσιαλιστές ένα 0,4%.

Στην κεντροδεξιά το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) βρίσκεται στο 17,7%, η Λέγκα με το ψηφοδέλτιο Τρεμόντι στο 5,4%, ενώ το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας εξασφαλίζει ποσοστό 1,5% των προθέσεων ψήφου, όπως ακριβώς, και το κόμμα Δεξιά.

Οι κεντρώες δυνάμεις που υποστηρίζουν το πολιτικό πρόγραμμα του Μάριο Μόντι πάντοτε σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της SWG συγκεντρώνουν 13,7% της πρόθεσης ψήφου του στατιστικού δείγματος, παραμένοντας ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη έρευνα.

Άνοδο καταγράφει τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρια, του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο (με ποσοστό 16,8%) το οποίο τάσσεται υπέρ της πιο ?άμεσης δημοκρατίας?, όπως και το νεοσυσταθέν αριστερό κίνημα του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ινγκρόια Επανάσταση Πολιτών, το οποίο φέρεται να εξασφαλίζει ποσοστό 5,4%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline