Ο Ρον Ντε Σάντις «έτοιμος» να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ενάντια στον Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προετοιμάζει το έδαφος για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει 2024.

Αν και ήδη «φαβορί» στα μάτια πολλών για την προεδρία των ΗΠΑ, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δεν έχει – ακόμη – ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε – πρώτος – στην ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας τον περασμένο Νοέμβριο, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Ντε Σάντις – που κατά πολλούς ξεχωρίζει ως ο μόνος που θα μπορούσε να κοντράρει τον Τραμπ επικρατώντας στην εσωκομματική κούρσα – δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα πλην όμως προετοιμάζεται, όπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Πώς; Ξεκινώντας περιοδείες ανά τις ΗΠΑ, προχωρώντας στην έκδοση των απομνημονευμάτων του: ενός βιβλίου με τον τίτλο «The Courage to be free» («Το θάρρος να είσαι ελεύθερος», στα ελληνικά), και ανεβάζοντας στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media ένα δίλεπτης διάρκειας βίντεο το οποίο θυμίζει έντονα βίντεο προεκλογικής εκστρατείας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ντε Σάντις είχε συνάντηση με χρηματοδότες και υποστηρικτές του στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σε απόσταση αναπνοής από το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ, όπως σημειώνουν οι FT. Ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα είχε, προηγουμένως, συναντήσεις με ομάδες αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, στη Φιλαδέλφεια και στο Σικάγο. Τις επόμενες ημέρες ο ίδιος αναμένεται να επισκεφθεί το Τέχας και την Καλιφόρνια, ενώ έχει προγραμματίσει να εκφωνήσει ομιλία και στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρίγκαν (στην Καλιφόρνια).

Σύμφωνα με τους FT, ο Ρον Ντε Σάντις είναι πιο πιθανό να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μετά τα τέλη Μαΐου. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι όντως θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline