Τάκης Θεοδωρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην Ιστορία

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επανειλημμένως την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τη «χειρότερη όλων των εποχών».

Το εκλογικό σώμα τον επιβεβαίωσε. Επέλεξε να δώσει την ψήφο του στη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών», προφανώς διότι επιθυμεί να γίνει ακόμη χειρότερη. Τέτοιοι είμαστε. Ως προχθές ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε τις δημοσκοπήσεις ως υποβολιμαίες. Το εκλογικό σώμα τον επιβεβαίωσε. Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Ενώ μας διαβεβαίωναν ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κόμμα είναι μονοψήφια, η πονηρά έγινε διψήφια, και μάλιστα δις διψήφια. Πώς να εμπιστευθείς τις δημοσκοπήσεις όταν σε απειλούν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα είναι παρών στη Βουλή και το εκλογικό σώμα τις διαψεύδει; Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε την απλή και άδολη αναλογική ελπίζοντας ότι με τους συμμάχους του θα αποτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Και σε αυτό επιβεβαιώθηκε. Συμμάχους δεν βρήκε, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Και τέλος, πέτυχε τον εσαεί στόχο της αντιπολίτευσης η οποία, από την επομένη των εκλογών, ζητάει νέες εκλογές. Επιτέλους, δεν θα χρειαστεί να περιμένει τέσσερα χρόνια. Θα τις έχει σε ένα μήνα. Εχει αρκετό χρόνο για να εξηγήσει στους ψηφοφόρους αυτά που δεν κατάλαβαν. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταποντίστηκε, όμως δεν μπορείς να πεις ότι απέτυχε η στρατηγική του. Φίλε αναγνώστη, εσύ μπορεί να νομίζεις ότι ειρωνεύομαι. Oμως, επειδή έχω ζήσει την Αριστερά στα νιάτα μου, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως όλα αυτά τα επιχειρήματα θα συζητηθούν σοβαρά στις εσωτερικές διαβουλεύσεις που κατ' ανάγκην θα προκύψουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα στα σοβαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίσθηκε. Τέλος εποχής; Θα το δούμε σε ένα μήνα. Το ερώτημα είναι σε τι οφείλεται το μέγεθος της ήττας. Στην επένδυση της εχθροπάθειας κατά μείζονα λόγο. Η ελληνική κοινωνία, κουρασμένη από τη δεκαετία της οικονομικής κατάρρευσης, ταλαιπωρημένη από την πανδημία, δεν επιθυμεί συγκρούσεις με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Το βέβαιο είναι ότι μετά το σημερινό αποτέλεσμα έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό τοπίο απ' αυτό που είχαμε να κάνουμε πριν από τις εκλογές. Είναι μια συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Αυτός ήταν ο στόχος σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Και το εκλογικό σώμα αποφάσισε ότι τον υποστηρίζει. Αν μη τι άλλο, και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών, καταλάβαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην Ιστορία. Το παρόν τον αδίκησε, όμως η Ιστορία μπορεί να τον δικαιώσει. Απ' αυτήν την άποψη, ο κ. Τσίπρας δικαιούται να κρατήσει τη θέση του. Είναι ο ηγέτης που κατάφερε να περάσει ένα κόμμα του 3% στο 20%. Δικαιούται, νομίζω, μια γερή σύνταξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline