Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  21:24:47

Ευρωβαρόμετρο με θλιβερό ρεκόρ: «Ένας στους δύο Έλληνες (και Ελληνίδες...) οδηγούς είναι επικίνδυνος...». Με συνέπεια τους θανάτους και τους τραυματισμούς στις εθνικές και στους δρόμους των πόλεων. Κύριο

Ερευνα του ευρωβαρομέτρου επιβεβαιώνει το εθνικό δράμα, ανευθυνότητας και επιπολαιότητας, που καθημερινά αποτυπώνεται στους δρόμους της χώρας. Οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν την πρέπουσα οδηγική συμπεριφορά γι' αυτό και 1/2 χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος».

Δυσάρεστα και καθόλου τιμητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρομέτρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε τελευταία, το 2019 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes και στην οποία πήραν μέρος πολίτες (12.418 άτομα) από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία.

Ιδιαίτερα απρόσεκτοι και καθόλου προσεχτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%. Δεν είναι ήρεμοι στο τιμόνι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες οδηγοί με πολλά σημάδια απροσεξίας. Δεν είναι τυχαίες όλες αυτές οι παραβάσεις κατά την οδήγηση, από την παραβίαση του κόκκινου και του ορίου ταχύτητας έως το αντικανονικό προσπέρασμα έως την κακή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Πιο ήρεμοι και πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκειας της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%. Οι Άγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17% με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στην μέση του πίνακα με 26%.

Περισσότερο ευάλωτοι σε παραβάσεις είναι οι Άγγλοι (9%) και ακολουθούν οι Ολλανδοί (8%) και οι Βέλγοι (7%) με τους Έλληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (3%).

Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας του ευρωβαρόμετρου διαπιστώνουμε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%) με τους Έλληνες να βρίσκονται στην μέση του πίνακα με 30%.

Ένας στους δύο Έλληνες οδηγούς είναι επικίνδυνος
Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγάει επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Τέλος, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών) το 36% των Σουηδών οδηγών είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline