Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  10:22:07

Τζάμπα τα ευφάνταστα σενάρια για «πρόωρες εκλογές» από Μαξίμου ακόμα και μέσα στο 2020. Διαψεύδει και επιμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Και πάντα διπλές, με απλή αναλογική και μετά με ενισχυμένη με 50 έδρες μπόνους. Κύριο

Ανάλογες διαψεύσεις από κύκλους του Μαξίμου τα σενάρια για ανασχηματισμό πριν από το Πάσχα, ενώ κάποιες διαρροές υποστήριζαν πως ο ανασχηματισμός θα γίνει το καλοκαίρι, όταν θα κλείνει ένας χρόνος, ο πρώτος, της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.


Κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες απέκλεισε ο Κυριάκος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, και μάλιστα σύμφωνα με το ένα (που δήθεν υποστηρίζεται από «στενούς συνεργάτες» στο Μαξίμου) με χρόνο προκήρυξης μέσα στο 2020, δηλαδή χωρίς σταυρό προτίμησης αλλά με λίστα και υπηρεσιακή, δηλαδή με παραίτηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να ακολουθήσει η διεξαγωγή εκλογών με ενισχυμένη και το (θεωρητικό) μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα (ουσιαστικά γύρω στα 30).

Απέναντι σε αυτό το ακραίο σενάριο ένα άλλο ομιλούσε για πρόωρες εκλογές αλλά μέσα στο 2021 ,και σε χρόνο κατά τον οποίο η διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα κλείσει δύο χρόνια, δηλαδή από ον Ιούλιο του 2021. Μια άλλη διάψευση αλλά με διαρροή από κύκλους του Μαξίμου, προφανώς σε συνεννόηση με τον Κυρ, Μητσοτάκη έγινε για διάφορα σενάρια φαντασίωσης ότι επίκειται και σύντομα μάλιστα, μέχρι το Πάσχα, ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Αποφασισμένος δήθεν οριστικά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές προσώπων και για επικείμενο σύντομα ανασχηματισμό ότι λχ. θα αντικατασταθούν οπωσδήποτε δύο υπουργοί και πέντε υφυπουργοί από τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εργασίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης...

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό στην Π.Ε. των κυβερνητικών πεπραγμένων στο πρώτο επτάμηνο της θητείας του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας περί «επταμήνου της απάτης».

«Μέσα σε επτά μήνες η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν τα προηγούμενα χρόνια. Και κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμα ισχυρότεροι, πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, η εφαρμογή του οποίου θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της κοινωνίας και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με ορμή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline