Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:14:33

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για την σκευωρία-φιάσκο NOVARTIS. Ο μάρτυρας Σάμπυ Μιωνή απειλεί ότι την Τετάρτη θα τελειώσει ηθικά Δ. Παπαγγελόπουλο και γνωστό υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι δύο μασκοφόροι «Σαράφης»- Δεστεμπασίδης και «Κελέκη»-Μαραγγέλη. Κύριο

Άλλες τρείς ενδιαφέρουσες καταθέσεις της «άλλης, υπερασπιστικής πλευράς» από τους Πολάκη, Τζανακόπουλο και Τουλουπάκη.

Φορτωμένη και ίσως η πιο κρίσιμη σε καταθέσεις και νέα δεδομένα εβδομάδα της υπόθεση NOVARTIS. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά τους μασκοφόρους μάρτυρες και τον Εβραίο μεγαλοεπιχειρηματία θα κληθούν να καταθέσουν ως απλοί μάρτυρες οι πρώην υπουργοί Παύλος Πολάκης και Δημ. Τζανακόπουλος (πως γνώριζε ο πρώτος τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων ως εργαζόμενων στην NOVARTIS και ο δεύτερος γιατί μετέβη για ενημέρωση» επί της υποθέσεως στην ηγεσία του Αρείου Πάγου) και επίσης η εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε τεταμένες σχέσεις με τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής για τους χειρισμούς της στις ανακρίσεις που διεξήγαγε, πλην ίσως εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μάξιμος Σαράφης» ή και Δεστεμπασίδης: Ηθελε να καταθέσει με τεχνικά μέσα και αλλοιωμένη φωνή κατά προτίμηση μετά τις 4.00 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ. Έγιναν δεκτοί όλοι οι όροι του για τη Δευτέρα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις ερωτήσεις των βουλευτών της Προανακριτικής και τις απαντήσεις των δύο μαρτύρων, δηλαδή και της κ. Αικατερίνης Κελέση, την οποία ορισμένοι ταυτίζουν με την κ.Μαραγγέλη, επίσης στέλεχος της NOVARTIS. Θα καταθέσει μετά τον πρώτο μάρτυρα, υπολογίζεται κατά τις 8 το βράδυ.
-Mετά τις τελευταίες εξελίξεις για κατάθεση τη Δευτέρα το απόγευμα και βράδυ των δύο, εξακολουθεί να παραμένει μείζον θέμα η κατάθεση τους (ποιές απαντήσεις θα δώσουν) και ποιά είναι η πραγματική τους ταυτότητα, πέρα από τα δικαστικά τους ψευδώνυμα.

Την Τετάρτη (χωρίς κουκούλα) καταθέτει στην Προανακριτική ο Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος από καιρό τώρα έχει δραστηριοποιηθεί έντονα όχι μόνο να καθαρίσει το όνομα του (και τους συνεργάτες του) από την όποια κακοήθεια αλλά και να τιμωρήσει τους ιδιοτελείς διώκτες και συκοφάντες. Να τους ξεσκεπάσει όπως φέρεται να λέει.

Στοιχεία που αποδεικνύουν τον εκβιασμό του από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Ήδη έχουν δημοσιευθεί ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά, με τον ίδιο ως συκοφαντηθέν θύμα αλλά και ως εκδικητή θύτη.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχουν γραφτεί πολλά και επιπλέον έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το οποίο αναμένεται «να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, φέρνοντας σε αδιέξοδο τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον πρώην υπουργό του», γνώστη και συμμέτοχο σε σκοτεινά παρασκήνια-υπόγεια της όλης υπόθεσης. Σκοτεινά κι δυσώδη..

Σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να καταθέσει (και μάλιστα με συγκλονιστικά στοιχεία) ο κ. Μιωνής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα, προκριμένου να «κλείσουν» εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονταν.

Η συνάντηση των δυο ανδρών σύμφωνα με το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία του τότε πανίσχυρου υπουργού, Νίκου Παππά. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν Παπαγγελόπουλος - Μιωνής, ο πρώτος φέρεται να ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα από τον δεύτερο προκειμένου να βοηθήσει για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες που είχε με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μιωνής έχει αποφασίσει να καταθέσει και μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία που εμπλέκουν τόσο τον κ. Παπαγγελόπουλο, όσο και τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη, αλλά και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Επίσης αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στον δημοσιογράφο και στενό συνεργάτη του κ. Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα. Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, εκτιμάται ότι θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ θα στείλει στο εδώλιο και την παρέα της εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία επί χρόνια είχε στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τους φίλους και συνεργάτες τους, Άγγελο Μεταξά και Σταύρο Παπασταύρου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline