Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  10:01:42

Μητσοτάκης ειλικρινής: O Απρίλιος θα είναι πολύ δύσκολος μήνας. Τα σοβαρά κρούσματα θα αυξηθούν, άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους. Κύριο

Σε συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τον κορωνοϊό μίλησε για την αυτοπροστασία των Ελλήνων, την παράλληλη δοκιμασία με τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου από την Τουρκία, για τις συστάσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδοι να περιορισθεί πολύ η προσέλευση για εκκλησιασμό των πιστών, καθώς και για τη μάχη της Κυβέρνησης και του τομέα Υγείας κατά της νόσου: Κύριο μέλημά μου να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν!

Αποκλειστική συνέντευξη Μητσοτάκη: Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρουμε και στα σύνορα και στην καταπολέμηση της νόσου- Πήραμε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους -Έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα Υγείας - Κι εγώ πήγα να ανάψω κερί αλλά μόνος

Αποφασισμένος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ. Χωρίς να κρύβει τη δυσκολία της πραγματικότητας ως μάχιμος ρεαλιστής και υπεύθυνος Κυβερνήτης.

Ο κ.Μητσοτάκης επισημαίνει ότι ο επόμενος μήνας, ο Απρίλιος, θα είναι πολύ δύσκολος, τα κρούσματα θα αυξηθούν με απώλειες ζωής και ότι βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. Όπως λέει, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη. «Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ενώ καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», λέει χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ.Μητσοτάκης σημειώνει ότι περιμένει και θέλει τη συνεργασία της Εκκλησίας. «Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία», λέει, ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι «Τέρμα το "μπατε σκύλοι αλέστε" στα σύνορα».

Σταθερά δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε σημερινό tweet του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό και να μην χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline