Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  23:12:08

Μέτρα τύπου πανδημίας από χθες στην Τουρκία αλλά μόνο... 18 κρούσματα σε 80 εκατ. κατοίκους. Κλείνουν θέατρα, σινεμά, εστιατόρια, καφενεία, μπαρ μέχρι χαμάμ και ..... τζαμιά. Κύριο

Προηγήθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και πανεπιστημίων.

Βεβαιότητα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ ότι η επίσημη Τουρκία, όπως και η επίσημη Αλβανία αποκρύπτουν την προβληματική-επικίνδυνη κατάσταση της δημόσιας υγείας στις χώρες τους, γιατί ψευδολογούν ασυστόλως, Με συνέπεια να προσφέρουν οι Κυβερνήσεις τους, της Άγκυρας και των Τιράνων, εικόνα αναξιοπιστίας. Ιδιαίτερα μάλιστα η Τουρκία του Ερντογάν με συστηματική, παραπλανητική απόκρυψη της αλήθειας και στην κατασκευή FAKENEWS.

Μέτρα τύπου πανδημίας από χθες στην Τουρκία αλλά μόνο... 16 κρούσματα σε 80 εκατ. κατοίκους. Μέτρα που έρχονται ως αναγκαστική, επείγουσα και μεγάλης έκτασης συνέχεια προηγούμενων απαγορεύσεων και περιορισμών, όπως στο χώρο της Παιδείας, των ταξιδιών, των μετακινήσεων κλπ.

Από θες οι περιορισμοί αυξήθηκαν. Κλείνουν σε όλη την Τουρκία θέατρα, τα σινεμά, τα χαμάμ, οι αίθουσες τελετών, γάμων και καφετέριες ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊου, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.
Επιπλέον θα κλείσουν τα εστιατόρια με μουσική, τα καφενεία, τα ναργιλέ καφε, τα λούνα παρκ οι πισίνες και τα γυμναστήρια.

Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν 12 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα., με τις παραπλανητικές του δηλώσεις προκαλούν ειρωνικά σχόλια.
Σημειώνεται ότι σταματάει και η προσευχή στα τζαμιά και η πρόσβαση στο κοινό λόγω του κορωνοϊού έπειτα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευτικών

11.3.2020 Κορωναϊός-Τουρκία: Κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Τα τουρκικά σχολεία θα κλείσουν για μια εβδομάδα, με αφετηρία τις 16 Μαρτίου, ενώ τα πανεπιστήμια θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τρεις εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από συνάντηση με υπουργούς στο προεδρικό μέγαρο, ο Καλίν είπε πως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές έως το τέλος του Απριλίου.

Πρόσθεσε πως θα αναβληθούν τα επίσημα ταξίδια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εξωτερικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline