Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  05:41:05

Παράταση του κλεισίματος του Αγίου Όρους έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ελάχιστοι οι παρόντες στους εκκλησιασμούς (όπως σε όλα τα μοναστήρια της χώρας) η ανησυχία για το ένα από τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού. Κύριο

Κρατικές αρχές και Ιερά Επιστασία φοβούνται τους διάφορους επισκέπτες είτε ως φορείς είτε ως πιθανά θύματα της τρομεράς νόσου..

Νέα παράταση της απαγόρευσης που δεν αφορά μόνο στα γενικά μέτρα περιορισμού στα μοναστήρια αλλά και στους ειδικούς όρους του Αγίου Όρους, μετά τα τέσσερα θύματα εκεί της τρομεράς νόσου της εποχής μας..Στην νέα απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους»

Μέχρι τις 20 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Άθω, αλλά «εξαιρουμένων των, ενταύθα, εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών», σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Αγίου Όρους.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας».

---Η πανδημία έπληξε από τα τέλη Μαρτίου και το Άγιον Όρος! Τρεις μοναχοί από τη Μονή Ξενοφώντος κόλλησαν από τον 55χρονο, το πρώτο κρούσμα της Μονής. Οι τέσσερις τους είχαν ταξιδέψει στις αρχές Μαρτίου στην Αγγλία.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ενώ, τα 3 νέα κρούσματα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Η Μονή Ξενοφώντος με τους περίπου 45 μοναχούς μπήκε σε καραντίνα!
«Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Άγιον Όρος. Δεν πλησιάζει κανείς. Δεν μπαίνει, ούτε βγαίνει κανείς από το μοναστήρι. Σήμερα το πρωί μάλιστα στο μοναστήρι έγινε και απολύμανση από ειδικά συνεργεία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline