Κυριακή 5 Μαϊου 2024  11:11:55

Δεν πρόκειται να ανοίξουν πάλι τα Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Διστακτική να το αποφασίσει με ευθύνη της η υπουργός Παιδείας, όπως φάνηκε χθες. Κύριο

Οι βασικές επιλογές για τα Δημοτικά, όπως τις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας : - Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας - Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά - Αν επαναλειτουργήσουν φέτος, παράταση διδακτικού έτους έως τις 30 Ιουνίου.

Μάλλον δεν πρόκειται να ξαναχτυπήσει για το φετινό εκπαιδευτικό έτος το πρωινό κουδούνι στα δημοτικά σχολεία για τα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 χρονών. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων, με γενικολογία για τον χρόνο της λειτουργίας στα Δημοτικά σχολεία.

Στη χθεσινή ειδική συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως εξειδίκευσε τα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την υπ. Παιδείας:
Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου
Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές Α' -Β' Λυκείου και Γυμνασίου
Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες γα Γενικά λύκεια και μία ημέρα μετά στα ΕΠΑΛ
Δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις φέτος.
Η χρήση μάσκας για μαθητές θα είναι προαιρετική.

Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Θα εξεταστεί αν θα ανοίξουν από τις 1 ως τις 30 Ιουνίου, μόνο αν υπάρξουν ενδείξεις ότι η πανδημία φθίνει
Η διδασκαλία θα γίνεται εκ περιτροπής με έως 15 μαθητές ανά τάξη

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
• Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.
• Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.
• Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline