Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  06:43:18

Στο τιμόνι η ανευθυνότητα των Ελλήνων παραμένει διαρκής... Πάνω από 1100 οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν για ομιλία σε κινητό και κατανάλωση αλκοόλ σε μια εβδομάδα. Οι παραβάτες κατά περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Κύριο

Θλιβερά φαινόμενα ανευθυνότητας και κοινωνικών κινδύνων στους δρόμους, παράλληλα με τις υπερβολικές ταχύτητες, προσπεράσματα και παραβάσεις του κόκκινου στις πόλεις.

Αμετανόητοι και διαχρονικά ανεύθυνοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στο τιμόνι. Με ρεκόρ θανάτων και ατυχημάτων στους δρόμους Πάντως από την Τροχαία συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια. Τα συμπεράσματα για άλλη μια φορά δυσάρεστα, θλιβερά..

Την προηγούμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουνίου 2020), δηλαδή και εντός του τριημέρου εξόδου κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, "δίνοντας προτεραιότητα" στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 960 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, 556 παραβάσεις αφορούσαν τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και άλλες 580 την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β' Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36). Ολοφάνερο ότι συνολικά η Κρήτη συνεχίζει τις ανησυχητικές επιδόσεις σε παρόμοιες-αλλά και άλλες παραβάσεις, όπως η ταχύτητα, τα προσπεράσματα κλπ-

Χιλιάδες κλήσεις για παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Η τελευταία πανελλήνια μέτρηση τον Φεβρουάριο.

Την βδομάδα (3 έως 9 Φεβρουαρίου) η Τροχαία πραγματοποίησε ελέγχους με προτεραιότητα στις παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου.

Συνολικά 5.336 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατέγραψαν τα κλιμάκια της Τροχαίας, την προηγούμενη εβδομάδα.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

Την προηγούμενη βδομάδα (3 έως 9 Φεβρουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από (961) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (20.761) οχήματα και βεβαιώθηκαν (5.229) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και (107) παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (660), της Αττικής (594), της Πιερίας (388), της Φθιώτιδας (246), της Κορινθίας (215) και του Κιλκίς (194).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline