Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  15:46:04

«Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση μόνο για 25 εκατ. ευρώ, χωρίς χρέη. Από σήμερα είναι προς πώληση είτε αυτό γίνει το 2021 ή 2145". Ηρωική αλλά και θολή δήλωση εξόδου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κύριο

Πως διέθεσαν κονδύλια 510 εκατ. ευρώ οι Γιαννακόπουλοι μέσα σε 33 χρόνια.

Το κλείσιμο του δικού του κεφαλαίου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία της οικογενειακής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.

«Πέρυσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ.

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις»..

Έκλεισε οριστικά η εποχή Γιαννακόπουλου. Στο μπάσκετ

Ρωτήθηκε αρκετές φορές, σε σημείο εκνευρισμού. Η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία με τον ίδιο σε εκτελεστικό ρόλο στο τμήμα μπάσκετ. Πλέον, αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνουν οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος. Οι αποφάσεις αφορούν εκείνους και μόνο για συμβουλές θα απευθύνονται στον Γιαννακόπουλο, όπως εξήγησε πολλάκις (ακόμα και σε ερώτηση που αφορούσε τον Νικ Καλάθη). ανοιχτή είναι μόνο η περίπτωση να ασχοληθεί επίσημα με τον σύλλογο μέσω του Ερασιτέχνη. Και αυτό υπό προϋποθέσεις.

"Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό. Είναι μια μέρα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο. Κανένα προγραμματισμό δεν έχω για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση και για εμένα το κεφάλαιο έχει κλείσει. Από σήμερα είναι προς πώληση είτε αυτό γίνει το 2021 ή 2145" Κάτι που σημαίνει ότι η περίοδος Δημ., Γιαννακόπουλου μπορεί να διαρκέσει πολύ ακόμα..

Κόστη και δαπάνες των τμημάτων του Παναθηναϊκού και της οικογένειας Γιαννακόπουλου

"Λίγες μέρες πριν και γνωρίζοντας ότι σήμερα θα δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου Παύλου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν μέσα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου, είτε προσωπικά είτε μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, στον Παναθηναϊκό από το 1987 μέχρι το 2012, όταν ανέλαβα προσωπικά την ομάδα. Το ποσό αυτό, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, είναι 372.800.000 ευρώ. Να το επαναλάβω 372.800.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις 3 φορές το Hilton και δύο φορές τον Σκορπιό.

Aπό το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και άλλων εταιριών μου, έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 και γι' αυτό υπάρχουν αποδείξεις. Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε τα 15.000.000 της πολυμετοχικότητας αλλά και περίπου 10-15 εκατομμύρια που έχουμε βάλει ως οικογένεια στον Ερασιτέχνη. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα χρήματα της μεταγραφής του Ντε Μέλο το 1972. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί από τότε βάζουμε λεφτά στον Παναθηναϊκό...

Άρα έχουμε και λέμε: Η οικογένεια μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ ή αν προτιμάτε 170 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση. Είναι δεδομένα". Αργότερα πρόσθεσε, δε, ότι από το 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή επί εποχής του, στο τμήμα μπάσκετ έχουν μπει 63.000.000 για τους 12 τίτλους που έχουν κατακτηθεί.

Από εκεί και πέρα, ενημέρωσε για τα επιμέρους τμήματα. Για το μπάσκετ εξήγησε ότι φέτος υπολόγιζε να μπουν στην ΚΑΕ 8.000.000, όμως λόγω κορονοϊού και μείωσης χορηγιών χρειάζονται ήδη 3.000.000 παραπάνω και ο σύλλογος βρίσκεται και εν αναμονή των αποφάσεων της Euroleague. "Κάθε χρόνο χρειάζονται 5.500.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και άλλο μισό μπάτζετ για την εφορία". Στον Ερασιτέχνη, επανέλαβε ότι παρέλαβε χρέος 3.600.000, το οποίο μειώθηκε σε 550.000 και πλέον "είναι όλο ρυθμισμένο".

Επιπλέον, δήλωσε ότι "το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει στα 300.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις" και ως αντάλλαγμα ο σύλλογος θα έπαιρνε "στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.000 θέσεων, ένα γήπεδο για τον Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων κι έναν χώρο για εμπορική εκμετάλλευση. Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν στα 125.000.000 ευρώ, με τη συμφωνία να προέβλεπαν ακόμη 40.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του οργανισμού". Αποκάλυψε, δε, ότι η καμπάνια προώθησης του PAO Alive θα κόστιζε 2.000.000 ευρώ, αλλά βλέποντας την αρνητική τροπή που παίρνει η υπόθεση, κατάφερε το νομικό τμήμα του συλλόγου να γλιτώσει κάποια χρήματα.

Τέλος, ανακοίνωσε και το ποσό πώλησης του Παναθηναϊκού που ανέρχεται σε 25.000.000 ευρώ, αν και "σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ".

Ποιοι είναι οι "ανοιχτοί λογαριασμοί" του Γιαννακόπουλου

Η κόντρα των 'αιωνίων' υφίσταται έντονα και σε επίπεδο παραγόντων. Ο Γιαννακόπουλος έχει ανοίξει 'μέτωπο' σε επίπεδο μπάσκετ αλλά και σε επίπεδο ερασιτέχνη και γι' αυτό οι πρώτες σπόντες αφορούσαν το βόλεϊ. "Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποτρέψαμε να δοθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα... χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός πάτησε γερά στα πόδια του, σηκώθηκε όρθιος και είναι εδώ. Και αυτό το κατάλαβαν και οι εχθροί αλλά και οι φίλοι".

Στη συνέχεια, 'απασφάλισε' για το μπάσκετ του Ολυμπιακού, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με μεγαλύτερη προσέλευση οικογενειών και όπως είδατε με πολλές αγωνιστικές εκπλήξεις χωρίς την παραμικρή γκρίνια και μουρμούρα από κανέναν. Κι αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση όσων ασχολούνται με το μπάσκετ. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, βέβαια, αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο όχι απλά για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα αλλά την ίδια μου τη ζωή. Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία για όσα έγιναν αλλά για μία ακόμα φορά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Οι λόγοι; Γνωστοί. Χρόνια τώρα.

Τώρα γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια στην ομάδα της καρδιάς του δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο να την παρακολουθήσει και μάλιστα σε αγώνα της Euroleague, είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν οι Αρχές, ο Ολυμπιακός και φυσικά η διοργανώτρια αρχή. Το τι λένε οι απέναντι οι Ολυμπιακοί δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω. Το ότι θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στην Α2, δείχνει ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο. Τους εύχομαι καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αν και όποτε.... Φέτος το κατάλαβαν και στο βόλεϊ, ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline