Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  23:39:47

Θαρραλέα επίσκεψη εθνικής ανάτασης, της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Δευτέρα σε Αγαθονήσι και Λειψούς. Κόντρα στις προκλήσεις της Άγκυρας και τις κραυγές των φανατικών εθνικιστών της Τουρκίας. Κύριο

Προκαλούν διαρκώς με θρασύτητα οι Τούρκοι με υπερπτήσεις σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Είχαν προκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργό σε επίσκεψη του τον Μάρτιο του 2019.

Οι υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τις 239 ενώ πέρυσι ήταν οι μισές, 124.

Προκαλούν για ακόμη μία ημέρα οι Τούρκοι στο Αιγαίο αφού το πρωί στις 10.58 ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι στα 19.500 πόδια και στις 11.05 πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το Αγαθονήσι στα 1676 μέτρα (5500 πόδια).
Οι υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τις 239 ενώ πέρυσι ήταν οι μισές, 124.

-Αγαθονήσι και Λειψούς έχει γνωστοποιήσει ότι θα επισκεφθεί μάλλον μεθαύριο Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Πρόκειται ασφαλώς για μια επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό, καθώς τα δυο ακριτικά νησιά έχουν μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας, με προκλήσεις και λεονταρισμούς ενώ έχει προηγηθεί το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θράκη.

Η επίσκεψη αυτή καθ΄εαυτή αποτελεί ασφαλώς έναν συμβολισμό της Προέδρου, εθνικής υπεράσπισης αλλά και αποφασιστικότητας ιδίως σε μια εποχή που η Άγκυρα αυξάνει την ένταση, ενώ ετοιμάζεται για την αποστολή γεωτρυπάνων σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου. Επιπλέον η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να τοποθετηθεί στα δυο ακριτικά νησιά για την τουρκική προκλητικότητα, που αντιμετωπίζουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

-Τον Σεπτέμβριο, πάντως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία, επίσκεψη που είχε αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός, ωστόσο, δεν θα ματαιώσει τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η δεξίωση, βεβαίως, θα πραγματοποιηθεί με πολύ λιγότερο κόσμο, καθώς πέρυσι είχαν αποσταλεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, γύρω στις 1.700 προσκλήσεις, κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Και φυσικά, ούτε σκέψη οι προσκλήσεις να αφορούν και τις (τους) συζύγους των προσκεκλημένων.
Το επιτελείο της Προέδρου αναζητεί τρόπους για την μείωση των προσκλήσεων χωρίς μεγάλες γκρίνιες- ούτε ψύλλος στον κόρφο του να ήμασταν...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline