Τρίτη 7 Μαϊου 2024  21:30:18

Δεν τον αποθαρρύνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο Αλ. Τσίπρας εξαγγέλλει ότι θα συνεχίζει τη θερινή του πολεμική σε περιοδεία, Με ζοφερές προβλέψεις για τον τόπο, γιατί έχει απήχηση στον ελληνικό Λαό. Κύριο

Διαρκείς οι πτωτικοί ρυθμοί και η αποστασιοποίηση των ψηφοφόρων του 2019 από την πολιτική της Κουμουνδούρου και του Α. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιορισθεί γύρω στο 20-22 %, υστερεί σε όλα τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη, με θέσεις συμπάθειας στη κυβερνητική πολιτική γύρω στο 25- 30% και κατά της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στο 40%.

Σχεδόν όλο το καλοκαίρι σχεδιάζει να συνεχίσει τις περιοδείες ο Αλ. Τσίπρας στην Περιφέρεια και σε τουριστικούς προορισμούς. Με τόνους απαισιόδοξους για τις εξελίξεις στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Και με την πεποίθηση πως η επαφή με την κοινωνία, με σκληρή-πολωτική αντιπολίτευση, που συνεχίζει να έχει θετικό αντίχτυπο και αποτυπώνεται σε κάποια « ποιοτικά στοιχεία» των σφυγμομετρήσεων.(όχι στα κανονικά δεδομένα και τις συγκρίσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη- Τσίπρα). Οι «δημοσκόποι» της Κουμουνδούρου αναλύουν από τα δείγματα που έχουν πως ο φόβος για τον κορωνοϊό μπορεί έως ένα βαθμό να υποχωρεί, όμως η οικονομία και η ανεργία ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες.

Ο Αλ. Τσίπρας από τη Νάξο εστίασε τόσο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση όσο και στην καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τουρισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν διεκδικήθηκαν τα τεστ πριν από την άφιξη των τουριστών», εκτιμώντας πως δεν μπορούμε φέτος να προσδοκούμε πάνω από 15% των περυσινών αφίξεων.

Εστιάζοντας στην οικονομία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα πράγματα μεγιστοποιεί την κρίση». Κατά τη συζήτησή του με τον δήμαρχο Νάξου και δημοτικές παρατάξεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έκανε λόγο για «στενάχωρη εικόνα». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον φόβο του ότι «η ύφεση θα είναι τρομακτική».

«Αν είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα χτίσαμε σε πέντε χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν διαθέσιμα» στα δημόσια ταμεία, τα οποία πρέπει να δοθούν στοχευμένα. Κατά την επίσκεψή του στο νησί έθιξε και το ζήτημα του μεταφορικού ισοδύναμου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Παράλληλα, επανέλαβε πως χρειάζονται μέτρα στήριξης της εργασίας και όχι αναστολής της, καθώς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με πρόσβαση σε δανεισμό με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για τους κτηνοτρόφους πρότεινε έκτακτη ενίσχυση 80 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε και με το Δ.Σ. της Eνωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. «Η χρονιά φέτος ήταν εξαιρετικά αρνητική και πριν από τον κορωνοϊό. Όμως, μετά τον κορωνοϊό νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για περισσότερη αρθρογραφία, γίνετε συνδρομητής στην έντυπη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline