Κυριακή 28 Απριλίου 2024  16:43:05

Στη νέα γραμμή Τσίπρα ο σοβαρός Νίκος Βούτσης ανέλυσε στη Βουλή, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάρχεται στη εξουσία και μάλιστα σύντομα- «οσονούπω» όπως υπογράμμισε. Κύριο

Με ποιά συλλογιστική ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε την.... νομοτελειακή επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα στην κυβερνητική εξουσία, όταν σημειώνει συνεχή κατάρρευση στις δημοσκοπήσεις, ενώ επιπλέον οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Με απόφαση της Κουμουνδούρου, σε κλειστές συσκέψεις ως αντίδραση στη συνεχή πτώση του κόμματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις γύρω στο 20-22% και σε απώλειες ψηφοφόρων του 2019, η γραμμή άμυνας με οδηγίες σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι συμβαίνει το αντίθετο, πως το μέλλον τους ανήκει, Και μάλιστα το άμεσο μέλλον, δηλαδή σε λίγους μήνες. Πολιτική τακτική στρουθοκαμήλου.

Συγκεκριμένα, η νέα γραμμή υποστηρίζει ότι πηγαίνει τόσο χάλια η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, ώστε η σύγκριση με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΚ (που άρχισε ήδη να γίνεται από πολλούς ομιλητές του κόμματος μετά από ειδική εντολή) θα γίνει το Φθινόπωρο θα γίνει καταλυτική, θα οδηγήσει από την νοσταλγία στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόωρες εκλογές με κατάρρευση της ΝΔ και στη βέβαιη πρωτιά και δεύτερη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ. Προσδοκία την οποία επίσης στη Βουλή ανέλυσε και ο βουλευτής Π. Πολάκης, πρώην υφυπουργός Υγείας ότι επανέρχονται στην εξουσία.. Η ομιλία του κ., Βούτση, προχθές, που σχολιάστηκε σχετικά περιέχει αυτή την «ανάλυση», προσδοκία και καλή
ελπίδα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Επιτρέψτε μου. Δεν θα αργήσω
Τι ήθελε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς έβγαλε τη στρατηγική της παρένθεσης. Είχε προετοιμάσει τη στρατηγική της παρένθεσης σε συνεννόηση με δυνάμεις πέραν της χώρας, τους δανειστές δηλαδή, για να βρεθούμε στα δύσκολα το πρώτο δίμηνο. Αυτά είναι γνωστά. Είναι καταγεγραμμένα από όλες τις πλευρές. Και ήθελε η Αριστερά να τεθεί εκ ποδών στο πολιτικό σύστημα. Να πάει για δυο τρεις μήνες στη διακυβέρνηση και από κει και πέρα να είναι του μπάτσου και του κλώτσου. Δεν του έγινε η χάρη. Ούτε του γίνεται τώρα η χάρη, ούτε θα του γίνει η χάρη και στο μέλλον.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Κολλάει δε αυτή η αντίληψη -με βλέπει ο Μάκης Βορίδης και μου στέλνει σήματα- με τη στρατηγική την οποία έχει αναπτύξει Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Όταν είδε ότι δεν βγαίνουν οι παρενθέσεις και τα λοιπά, τι είπε πέρυσι πριν τις εκλογές; Το είπε δημοσίως ο άνθρωπος, φόρα παρτίδα και χωρίς παρεξήγηση. Έτσι δεν είναι, κύριε Βορίδη; Ότι θα πρέπει να βρεθούν όλοι οι θεσμικοί τρόποι, αυτοί δηλαδή που ακούμε από το πρωί, για να βρεθεί η Αριστερά στο διηνεκές διαχρονικά έξω από την εξουσία.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Αμ, δε΄,.... Άρα, είναι σαφές ότι φιλοτεχνείτε μια καρικατούρα για την πολιτική ζωή του τόπου. Θέλετε να ξαναγράψετε την ιστορία. Σας πήγε καλά ότι ενώ είστε μία από τις δύο βασικές δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη χώρα, με όλα τα στοιχεία -δεν υπήρχε τρίτος, άρα εσείς οι δυο- τη φτάσατε εκεί που φτάσατε και υπέστημεν αυτά που υπέστημεν επί δέκα χρόνια. Σας πήγε καλά διότι ξαναψηφιστήκατε πέρυσι και είστε αυτή τη στιγμή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Μια χαρά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Τι κάνατε, λοιπόν; Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, της Novartis δεν ξαναγράφουμε και την ιστορία, ότι δηλαδή επί τεσσεράμισι χρόνια ήταν μια συμμορία που είχε παραδικαστικό κύκλωμα, παρακράτος, είχε διάφορους ύποπτους;

........Σας προκαλώ επίσης -και τις προκλήσεις αυτές εσείς τις δημιουργείτε, διότι προηγούμενα ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ονομαστικά στην κ. Γεροβασίλη, στη Ρένα Δούρου, στον Παππά, σε μια σειρά από στελέχη και μάλιστα, είπε ότι έρχονται και άλλοι κ.λπ.- να πείτε αν υπάρχει ίχνος διαπλοκής και ίχνος χρηματισμού σε αυτή την κυβέρνηση για τεσσεράμισι χρόνια.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Να ξέρετε ότι η συνέπεια μιας στρατηγικής όπως σας την προδιάγραψα προηγούμενα -και νομίζω ότι μιλάμε ευγενικά και σωστά ανάμεσά μας- θα είναι μια πάρα πολύ σκληρή σύγκρουση, ενώ θα υπάρχει το κοινωνικό ζήτημα, ενώ η χώρα θα περιδινείται διεθνώς. Είδαμε με ποιους συμμάχους που λένε, ας πούμε, για τα αμφισβητούμενα νερά ή για άλλους που θα μας δώσουν χρήματα του χρόνου τέτοια εποχή.

Παίρνετε μια τεράστια, μια ιστορική ευθύνη. Είναι δική σας. Εμείς σας την επισημαίνουμε και μαζί με αυτό σας επισημαίνουμε ότι, όπως υπήρξαμε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή με έναν κώδικα αξιών -διότι και αυτό αναφέρθηκε προηγούμενα- απαρέγκλιτο πάνω στα θέματα του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, των ελευθεριών, της συναίνεσης όπου μπορεί να γίνει, του αδιάφθορου πολιτικού συστήματος, όπως υπήρξαμε σαφείς, συνεπείς και με μεγάλη προσήλωση, θα είμαστε από εδώ και τώρα όχι για να κάνουμε χάρη σε εσάς -εσείς καταλάβατε, δεν καταλάβατε, θα παρακολουθείτε και ανάλογα θα δείτε τι θα κάνετε, αλλά διότι είναι το μόνο και κύριο όπλο που έχει δώσει αυτός ο λαός στην Αριστερά, που ήρθε στη διακυβέρνηση και που θα ξαναέρθει στη διακυβέρνηση οσονούπω.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline