Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:16:56

Σε παραλήρημα ο κοιν. εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε στη Βουλή ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εφαρμόζει «στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωτισμού» με πρωτεργάτες σε αυτή την πορεία ....εκφασισμού τους Αντ. Σαμαρά και Μάκη Βορίδη. Κύριο

Στο κλίμα Πολάκη και του φανατισμένου κομματικού 3% ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμάται ότι γνωρίζει-προκαλεί διαρκείς πολιτικές ήττες μέσα στη Βουλή, επίμονος και δογματικός στην ακραία γραμμή του στα πάντα και κατά πάντα.

-Με πρωτεργάτη την Ντόρα Μπακογιάννη οι βουλευτές της ΝΔ υποδέχθηκαν τους πρωτοφανείς ισχυρισμούς αυτούς του κ. Τζανακόπουλου με γέλωτες και ειρωνικές εκφράσεις, ενώ σε πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε κλίμα αμηχανίας,.

«Μπορεί σήμερα να μην ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει, ενδεχομένως, το πολιτικό σθένος να εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής, ενώπιον του Σώματος και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ενορχηστρώνει όλο αυτό το αδιανόητο, αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό φιάσκο. Ακούσαμε, όμως, τον επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συμμορίας της Νέας Δημοκρατίας, που έχει κάνει καριέρα με την πατριδοκαπηλία...

(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Απόστολος Αβδελάς): Σας παρακαλώ!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ...τον άνθρωπο που τσάκιζε τον ελληνικό λαό από το 2012 μέχρι το 2014, υλοποιώντας τις πιο σκληρές, τις πιο άγριες πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας, να έρχεται ενώπιον της Βουλής και να παριστάνει το θύμα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Αυτό ήταν σήμερα ο κ. Σαμαράς. Τον ακούσαμε να μας λέει ότι από την προανάκριση -ποια προανάκριση;- από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, την οποία έκαναν οι εντολοδόχοι του, μέλη ακριβώς αυτής της εθνικιστικής ακροδεξιάς συμμορίας της Νέας Δημοκρατίας, προέκυψαν ενδείξεις για οκτώ κακουργήματα εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου. Πραγματικά, συντριπτικό επιχείρημα! Έχουμε κατατροπωθεί!

.....Εν πάση περιπτώσει, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς, εκτός από τα μέλη της συμμορίας του, με τον κ. Σαμαρά. Διότι, προσέξτε: Όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο ενικό και όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να επιχειρηματολογεί για το πόσο σπουδαίος είναι, είναι προφανές ότι αυτό υποδεικνύει και αναδεικνύει ότι η πολιτική του καριέρα έχει κλείσει και έχει κλείσει εξαιτίας του κ. Τσίπρα.
Με αυτή την έννοια, συμπονώ, συμπάσχω, σέβομαι και δεν σχολιάζω καθόλου περαιτέρω την άθλια και χυδαία ομιλία του κ. Σαμαρά.

Μια ακόμα απάντηση, όμως, νομίζω ότι αρμόζει και αρμόζει στον κ. Γεωργιάδη. Προσέξτε. Εγώ, χρησιμοποιώντας μια πάγια ψυχαναλυτική πρακτική, δεν θα απαντήσω με δικά μου λόγια. Θα απαντήσω με δικά του λόγια.
Εσείς το είπατε: «Η NOVARTIS μπορεί να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές». Τι άλλο περιμένει κανείς να πει ο κ. Γεωργιάδης για να αυτοαναιρεθεί και να μη χρειάζεται, να παρέλκει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σε σχέση με την πολιτική του τοποθέτηση;
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα. Άκουσα με προσοχή τις ομιλίες όσων παρενέβησαν και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΚΙΝΑΛ και αρκετοί είχαν το πολιτικό θράσος να μιλήσουν για το δικό μας ηθικό ανάστημα, για το ηθικό ανάστημα της Αριστεράς.
Ο κ. Γεωργιάδης, για παράδειγμα, αλλά και ο κ. Σαμαράς μίλησαν για τον κώδικα αξιών που ακολουθούσαν και ακολουθούν και θα συνεχίσουν να ακολουθούν. Ακούστε κάτι, όχι μόνο εσείς οι δύο, αλλά και οι υπόλοιποι. Η παράταξη των θαυμαστών του Παττακού, η παράταξη του Μαυρίκη, η παράταξη του Nηστικάκη, η παράταξη του Πουλή, η παράταξη του Παπαγεωργόπουλου, η παράταξη του Χριστοφοράκου, δεν μπορεί να μιλά για το ηθικό μας ανάστημα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν μπορεί να μιλά για το δικό μας ηθικό ανάστημα. Η παράταξη που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικότερη.
Να πω και κάτι για την κ. Γεννηματά. Οι συνοδοιπόροι και οι κληρονόμοι του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου, ούτε αυτοί μπορούν να μιλούν για το ηθικό ανάστημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Αυτό να το βάλετε πολύ καλά στο μυαλό σας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Τα κόμματα που λεηλάτησαν τη χώρα ολοκληρώνουν σήμερα ένα κορυφαίο αντικοινοβουλευτικό φιάσκο και μια προαναγγελθείσα μεθόδευση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί ήταν προαναγγελθείσα η μεθόδευση; Και γιατί ήταν προεξοφλημένο το φιάσκο; Διότι οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες, ανεξαρτήτως στοιχείων. Τις είχατε προεξοφλήσει και τις είχατε ήδη λάβει, όχι πριν συγκροτηθεί η Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ήδη από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής σας, για να μην πω όταν ακόμα βρισκόσασταν στην Αντιπολίτευση.
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας –ποια είναι η υπόθεση; Η υπόθεση της NOVARTIS- η υπερασπιστική γραμμή που βγήκε στο επόμενο δεκάλεπτο ήταν ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Και τι ακολούθησε; Ακολούθησε το στήσιμο ενός σεναρίου για να μπορέσει να τεκμηριωθεί αυτή η προειλημμένη απόφαση για την υπερασπιστική σας γραμμή.

...........ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ως ενορχηστρωτής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, αλλά και οι εκτελεστικοί του βραχίονες, όχι μόνο αμφισβητούν ότι υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS το οποίο αφορά πολιτικά πρόσωπα -ποια πολιτικά πρόσωπα; Τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονταν την περίοδο 2012-2015 με τις αθέμιτες πρακτικές της NOVARTIS- αλλά έχει κινητοποιήσει και κάθε αθέμιτο μέσο για να δικαιώσει αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία.

Τα είπε και ο κ. Βούτσης. Τα είπε και ο κ. Λάππας. Τα είπε και ο κ. Πολάκης. Τα είπε και ο κ. Παππάς, όπως και όλοι οι ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκβιασμοί μαρτύρων, εκβιασμοί δικαστικών λειτουργών, αλλεπάλληλες μηνύσεις, αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις στην Επιτροπή, καθοδηγούμενες μαρτυρικές καταθέσεις, τις οποίες γνωρίζατε πολύ πριν έρθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή που συστήσατε. Όμως, και κινητοποίηση κάθε εξωθεσμικού παράκεντρου εξουσίας που ελέγχετε για να καθοδηγήσετε και να οδηγηθούμε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της κ. Τουλουπάκη.
Διότι όλοι μιλούν για το πόρισμα Ζαχαρή. Εξήντα σελίδες αντιγραφή της μήνυσης του κ. Σαμαρά, χωρίς να απαντά σε κανένα από τα κύρια, τα κομβικά ερωτήματα της έρευνας.

Κανείς δεν απαντάει για το Πόρισμα Σοφουλάκη, γιατί; Επειδή δικαιώνει την κατασυκοφάντηση του πολιτικού αντιπάλου.
Όμως, γιατί τα λέω όλα αυτά; Δεν τα λέω για εσάς. Τα λέω για τον ελληνικό λαό, όπως και όλοι μας μιλάμε για τον ελληνικό λαό, διότι γνωρίζουμε ότι ελάχιστους αν όχι κανέναν από σας μπορούμε να πείσουμε.
Ο φανατισμός, η εκδικητικότητα, το μίσος για την Αριστερά, σας καθοδηγούν και θα συνεχίσουν να σας καθοδηγούν.

.........ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει επομένως κανένα απολύτως νόημα να μιλήσουμε άλλο για το σκάνδαλο NOVARTIS, όχι μόνο γιατί είναι εμπεδωμένο στους Έλληνες πολίτες, αλλά γιατί πρέπει να κατανοήσουμε ότι η προειλημμένη απόφαση και η στημένη δίωξη Παπαγγελόπουλου, ύμνειε μόνο μια στιγμή ενός στρατηγικού σχεδίου, ένα στρατηγικό σχέδιο για την εγκαθίδρυση του μητσοτακικού καθεστώτος. Αυτό συμβολοποιεί το μήνυμα του κυρίου Σαμαρά «ποτέ ξανά», συμβολοποιεί την εφαρμογή από τον κ. Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή αυτού του στρατηγικού σχεδίου, του φασίζουσας έμπνευσης βορίδειου θεωρήματος, να πάρουμε όλα τα θεσμικά μέτρα εκείνα που θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Αριστερά στην εξουσία.
Προσέξτε, ο κυνισμός του κ. Βορίδη του οποίου το θεώρημα εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι τέτοιος που όταν τον κατηγορούν για φασίζουσας έμπνευσης σχέδια και επιχειρήσεις. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να γελάς. Ακούστε.

...ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε. Η ανοικοδόμηση του μετεμφυλιακού κράτους, κύριε Βορίδη, το οποίο υποστηρίξατε, για το οποίο αγωνιστήκατε και το οποίο συνεχίζετε να υπηρετείτε δεν είναι για γέλια, κύριε Βορίδη. Είχε νεκρούς, είχε βασανισμένους, είχε διωκόμενους και δεν είναι για γέλια, κύριε Βορίδη. Εγώ στη θέση σας δεν θα γέλαγα.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Ε, τι να κάνω; Να βάλω τα κλάματα;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και ποιο είναι αυτό το στρατηγικό σχέδιο, για να κλείσω; Πρέπει να ξεριζωθεί όποιο πρόσωπο, όποια δύναμη, όποιος δικαστής, όποιος δημόσιος υπάλληλος, όποιος πολίτης, τολμά να σηκώσει ανάστημα απέναντι στην εφαρμογή των ολοκληρωτικών πολιτικών σας, απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Και σε αυτήν την επιχείρησή του καθεστώτος Μητσοτάκη, κινητοποιούνται όλα τα μέσα: Μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες.
Κυρία Μπακογιάννη, κάτι ξέρετε από μυστικές υπηρεσίες.
ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πολλά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες, παραδικαστικά κυκλώματα, αστυνομική τρομοκρατία ταϊσμένη με είκοσι εκατομμύρια εκδότες μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφοι του συστήματος Μητσοτάκη, εκβιασμοί, απειλές. Το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος τολμά να αμφισβητεί, θα γίνεται διωκόμενος, θα βρίσκεται στο κρατητήριο, θα βρίσκεται στη φυλακή, θα κυνηγείται, θα μπαίνει στο ψυγείο αν είναι δημόσιος υπάλληλος και ούτω καθεξής.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τα έχουμε ξαναζήσει.
Και ο στόχος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος δεν είναι ο Τσίπρας, ο στόχος είναι αυτή η κοινωνία, είναι οι εργαζόμενοι, είναι τα δικαιώματα, είναι οι μισθοί, είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από τις άθλιες πολιτικές σας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, σε αυτό το στρατηγικό σχέδιο, το ολοκληρωτικό στρατηγικό σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετέχει ούτε καν ούτε ως νομιμοποιητής του εντός αυτής της Αίθουσας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Απόστολος Αβδελάς):
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Τζανακόπουλε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και γι' αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να τον νομιμοποιήσουμε, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε, να γίνουμε παρακολουθητές αυτής της πολιτικής αθλιότητας, αυτής της πολιτικής εκστρατείας εξόντωσης των πολιτικών σας αντιπάλων.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Απόστολος Αβδελάς): Κύριε Τζανακόπουλε, σας παρακαλώ! Ευχαριστούμε πολύ!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σας αφήνουμε μόνους σας, να το ευχαριστηθείτε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
(Στο σημείο αυτό αποχωρεί από την Αίθουσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline