Σάββατο 4 Μαϊου 2024  02:59:31

Απειλούνται νοσοκομεία εκ των έσω... Μετά τα κρούσματα απρόσεκτων γιατρών-νοσηλευτών στη Θεσσαλία και αλλού, απόφαση Bασ. Κικίλια: «Υποχρεωτικά τεστ στους υγειονομικούς, όταν επιστρέφουν από τη θερινή τους άδεια». Κύριο

Οι εξετάσεις αυτές, αναγκαίες για την επάνοδο στη εργασία τους στα νοσοκομεία, θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

Υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό θα υποβάλλονται όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από κανονική άδεια.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Αποκλειστικό : Αυτή είναι η Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Μόλις η κανονική άδεια των εργαζομένων τελειώσει, θα προσέρχονται στην εργασία τους, όμως δεν θα εργάζονται την ίδια μέρα. Θα κάνουν το τεστ και θα αποχωρούν.
Μόλις τα αποτελέσματα είναι έτοιμα, είτε θα επιστρέφουν είτε θα παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.
Αφορμή για τη λήψη του μέτρου ήταν τα πολλαπλά κρούσματα που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία της πόλης (Πανεπιστημιακό και Γενικό) τις τελευταίες ημέρες, σε γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι μόλις επέστρεψαν από την άδειά τους, εκδήλωσαν συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό.
Στόχος του υπουργείου είναι να θωρακίσει τα νοσοκομεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline