Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  17:45:36

Και πάλι τριπλό ωράριο σε όλο το Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ), παντού μάσκα και η δυνατότητα τηλεργασίας στο σπίτι για τους «έχοντες προβλήματα» (...και φαίνεται να είναι αρκετοί). Κύριο

Οι ανακοινώσεις χθες για νέα προστασία-χαλαρότητα από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Τις βασικές πτυχές του (δοκιμασμένου τον περασμένο χειμώνα και άνοιξη) πλαισίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, εν μέσω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχει επιφέρει η αύξηση των κρουσμάτων, παρέθεσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε υπουργεία, σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού. Συγκεκριμένα στις 7 το πρωί, στις 8 και στις 9 με ανάλογη παράταση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων αλλά όχι πάντα παράτασης λειτουργίας των υπηρεσιών έως την τελευταία βραδυά...

Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπάλληλοι και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.
Σχετικά με τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες(κι είναι αρκετές, σε διάφορες ηλικίες), όπως σημείωσε, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού.

Επιπλέον, όπως επισήμανε, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία. Τέλος εργαζόμενοι , οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.
«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν εξετάζεται επέκταση ανάλογων μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως «είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και θα το παρακολουθήσουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline