Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  08:34:18

Τέλειωσε νωρίς η τουριστική σεζόν εφέτος, με χαριστική βολή τη έξαρση του κορωνοιού σε πολλά νησιά και στις μεγάλες πόλεις. Κύριο

Μαζικές οι ακυρώσεις κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο και μαζικές οι επιστροφές νωρίτερα από τις διακοπές.

-Τα δυσάρεστα δεδομένα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε πολλές νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές ήλθαν και επεκράτησαν. Δεν είναι κλειστές κοινωνίες οι άλλες χώρες και η πληροφόρηση ελεύθερη. Τα τριψήφια κρούσματα, χθες έφτασαν τα...286, οδήγησαν στη πολύ πρόωρη λήξη της τουριστικής περιόδου, που δεν περίμενε κανείς τόσο πρόωρες... Με χαμένες τις ελπίδες τον Μάιο και Ιούνιο για κάποια , μικρή έστω, « σταθεροποίηση» του τουρισμού έως τα τέλη Αύγουστο και για όλο τον Σεπτέμβριο. Το νέο κύμα διέψευσε τις προσδοκίες ορισμένων στις Κυκλάδες, το Ιόνιο και την Κρήτη για -μικρή, υποτονική έστω -παράταση της τουριστικής περιόδου έως και τον Οκτώβριο. Ματαίως όλα αυτά...

Οι ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό, έγιναν πολλές, με συνέπεια πολλά ξενοδοχεία να κλείσουν τις επόμενες ημέρες, μέσα στη άδοξη και πικρή πραγματικότητα της φετινής περιόδου. Άνοιξαν τελικά μόνο για 2-3 μήνες το πολύ. Με τα σχολεία άλλωστε να ανοίγουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο οι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι τουρίστες κυρίως, θα μπορούσαν να δώσουν κάποια ανάσα στον διαλυμένο ελληνικό τουρισμό τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Δυστυχώς οι ακυρώσεις αυτές έγιναν πολλές.

Μαζική επιστροφή αδειούχων με καθυστερήσεις στην Αθηνών-Κορίνθου 

Ξεκίνησε η επιστροφή του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Αυτή την ώρα παρατηρούνται καθυστερήσεις στα διόδια της Ελευσίνας στην Αθηνών - Κορίνθου.

Οι οδηγοί καθυστερούν περίπου 15' αυτή την ώρα στα τελευταία διόδια πριν μπουν στην πρωτεύουσα.

Μποτιλιαρίσματα παρατηρούνται επίσης και στο ύψος της Κινέτας.

Αυξημένη επίσης είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί η επιστροφή 20 πλοίων τα οποία έρχονται με πληρότητα 85% (κατά μέσο 1.000 επιβάτες ανά πλοίο).

Σημειώνεται, ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν τεστ σε αυτούς που επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιφορτισμένες. Για τους αφιχθέντες, υπάρχει ισχυρή σύσταση, όταν επιστρέψουν να φορούν μάσκα για πολύ καιρό και να τηρήσουν και κάποια καραντίνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline