Σάββατο 4 Μαϊου 2024  06:45:25

«Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα κλείσουν»

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χαρακτήρισε λυπηρές τις εικόνες των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από γονείς, λέγοντας πως «η χρήση μάσκας σώζει ζωές και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας».


Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι είναι απολύτως ασφαλής για τα παιδιά και έφερε ως παράδειγμα εκείνα που είναι υποχρεωμένα να φοράνε μάσκα για 2 χρόνια.
Τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφάλεια
Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκου Σύψα, που σχολίασε πως μόνο σε περίπτωση ακραίων μέτρων μπορεί να ξανακλείσουν τα σχολεία.

«Απόλυτοι δεν μπορούμε να είμαστε, αλλά πιστεύω ότι τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια και γιατί πρέπει να ανοίξουν. Είναι προτεραιότητα του κράτους. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε μηδενικά κρούσματα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε κλείσιμο ολόκληρων σχολικών μονάδων, αλλά τάξεων και θα προχωρήσουμε σε ιχνηλατήσεις κι όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες», τόνισε ο ίδιος.

Η μάσκα σώζει ζωές
Από την πλευρά της η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε επίσης την καθοριστική σημασία για τη χρήση μάσκας.
«Η ασφάλεια των παιδιών σημαίνει μάσκα. Η μάσκα σώζει ζωές. Τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα φοράνε μάσκες 24 ώρες το 24 ώρο και έχουν σωθεί από λοιμώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline