Κυριακή 5 Μαϊου 2024  07:24:54

Αρχή του τέλους για την, υπό δεινές κατηγορίες, εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Κανονικό της ξήλωμα ζήτησε και επιμένει το ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Οι σκόπιμες αλλαγές στις Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Νομοθετική ρύθμιση για αλλαγές σε νευραλγικές εισαγγελικές αρχές επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης με διατάξεις για συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.
Υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών είχε ταχθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας υποστηρίζοντας, πως η εν λόγω κίνηση θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.
Η εξέλιξη μάλλον φωτογραφίζει την απομάκρυνση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

ΚΙΝΑΛ: Να εφαρμοσθεί ο νόμος για να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

«Ο νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Να εφαρμοσθεί ο νόμος για να τεθεί σε αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι είναι υποχρέωση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει το ερώτημα της αργίας στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, «ιδιαίτερα μετά την αποστολή από τη Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των σοβαρών στοιχείων που προκύψουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα».

«Ο νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Τσιάρα αναφέροντας: «Χθες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της. Όπως ακριβώς ο Νόμος ορίζει.

Σήμερα ο κ. υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από τη συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη.

Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του Υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline