Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  14:03:38

Κακουργήματα, η νέα τακτική παρέμβαση της Δικαιοσύνης απέναντι στους υπεύθυνους μαζικών μολύνσεων. Είτε σε γηροκομεία, όπως στην Αθήνα είτε σε συνάξεις, όπως στη Θήβα. Κύριο

Κακουργήματα τα αδικήματα με βαριές ποινές για τους υπαίτιους και τους υπεύθυνους των ομαδικών μολύνσεων.

1.Αγιος Παντελεήμονας: Νοσηλευτής έσπειρε τον θανατηφόρο ιό. Εισαγγελική έρευνα.
Νοσηλευτής που εργαζόταν στη μονάδα και ο οποίος, εν γνώσει του «έσπειρε» τον ιό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οεφιάλτης του κοροναϊό στα γηροκομεία επέστρεψε. Στην Αττική αυτή τη φορά. Περισσότερα από 40 κρούσματα, νοσηλευτές αλλά και υπερήλικες τρόφιμοι, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην καρδιά της Αθήνας. Όπως στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης με τα 43 κρούσματα και τους 23 θανάτους στις ΜΕΘ όπου μεταφέρθηκαν,
Από τις 6 το πρωί , πληρώματα του ΕΚΑΒ, με τις απαραίτητες στολές προστασίας, άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο, όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Στα 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα κρούσματα κοροναϊού από το Γηροκομείο στον 'Αγιο Παντελεήμονα το οποίο έχει μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα» εξαιτίας τραγικών λαθών και παραλείψεων. Μια κατάσταση άλλωστε που προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον κοροναϊό έχουν βρεθεί τουλάχιστον 40 τρόφιμοι και τρεις φιλοξενούμενους στο γηροκομείο, όπου συνολικά φιλοξενούνται 85 ηλικιωμένοι.

Νοσηλευτής που εργαζόταν στη μονάδα και ο οποίος, εν γνώσει του «έσπειρε» τον ιό, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είχε συμπτώματα, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό. Όπως υποστήριξε στο LIVE NEWS, η σύζυγος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο νοσηλευτής εργαζόταν για μέρες χωρίς να έχει συμπτώματα, αλλά νιώθοντας έντονη κόπωση, για την οποία δεν μίλησε σε κανένα.

Η συγκεκριμένη μονάδα στον Αγ. Παντελεήμονα, είναι το 7ο γηροκομείο, το οποίο, παρ' ότι τελεί εδώ και μήνες υπό καθεστώς απομόνωσης, ξαφνικά, μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα με δεκάδες κρούσματα κοροναϊό.
Παράλληλα με την επιχείρηση για την μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε απολύμανση του τετραγώνου.

Τρομάζει η αποκάλυψη ότι νοσηλευτής νοσούσε εδώ και δύο εβδομάδες

Γιατρός της κλινικής δήλωσε στο MEGA ότι τα πρώτα οχτώ κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή. Πριν από λίγο ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι ακόμα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε θετικός, ανεβάζοντας τα θετικά κρούσματα στα 41. Ωστόσο το ιικό φορτίο στο χώρο είναι υψηλό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα εντοπιστούν και άλλα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά στον νοσηλευτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγαινε στη δουλειά του με συμπτώματα, χωρίς να ενημερώνει κανέναν. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα μέτρα στο γηροκομείο δεν ήταν αυστηρά και δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Το ίδιο διαπίστωσε και ο κ. Αρκουμανέας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει στο χώρο 4 έλεγχοι. Ο τελευταίος έλεγχος που αφορούσε σε δειγματοληπτικά τεστ είχε γίνει στις 31/08. Στις 05/09 είχε γίνει έλεγχος για τήρηση πρωτοκόλλων και είχε βρεθεί ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα.

Εισαγγελική παρέμβαση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δεκάδες κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκινά με εντολή της προϊσταμένης, προκειμένου διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:
«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
4. με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θα εξεταστεί αν τηρήθηκαν τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν για δομές φροντίδας ηλικιωμένων.
2.Κορωνοϊός - Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι. Και για τα 300 άτομα που μαζεύτηκαν.

• Θετικός στον κορωνοϊό ο σύζυγος και ένας ξάδελφός της – Αρνητικά 50 άτομα που ήταν στην τελετή – Η οικογένεια αρνείται ότι η γυναίκα είχε συμπτώματα – «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας» λέει κάτοικος
Μια... κηδεία με πάνω από 200 άτομα ήταν αρκετή για να φτάσουν τέσσερις οικισμοί στη Θήβα ένα βήμα πριν από την ολική καραντίνα. Από το πρωί στον οικισμό Μουρίκι της Θήβας, όπου έγινε η κηδεία την περασμένη Κυριακή και εμφανίστηκε η αδερφή του θανόντος με... πυρετό, παρά τα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι του χωριού είναι χωρίς μάσκες και κάθονται στα καφενεία.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα μέτρα διατάχθηκε ήδη έρευνα από τον εισαγγελέα. Πάντως συγγενείς της 63χρονης που διεγνώσθη με κορωνοϊό υποστηρίζουν στο protothema.gr ότι η γυναίκα δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην γνωρίζει τίποτα.

«Δεν ξέραμε ότι έχει κορωνοϊό. Δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα. Είναι ψέματα αυτά» είπε στο protothema.gr συγγενής της 63χρονης που πήγε στη κηδεία στο Μουρίκι με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια διασπορά του κορωνοϊού. Όπως εξήγησε στο protothema.gr συγγενής της ηλικιωμένης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ» η οικογένεια δεν γνώριζε πως είχε συμπτώματα, διαψεύδοντας πως το ήξεραν και μάλιστα όπως ότι την είχαν παρακαλέσει να μην πάει στην κηδεία αλλά εκείνη δεν τους άκουσε.

Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τεστ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης και η διενέργεια ελέγχων.

Ήδη, αρνητικά στον κορωνοϊό είναι συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας που παρέστη με πυρετό στην κηδεία. Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την αδελφή της και τη μητέρα της, ενώ θετικός διαγνώστηκε ο σύζυγός της και ένας ξαδελφός της.

Παράλληλα, και τα 50 τεστ που έχουν γίνει σε άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία έχουν βγει αρνητικά.

«Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας!»

Πάντως, η παρουσία της 63χρονης στην κηδεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο χωριό. «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας. Έπρεπε να κάτσει σπίτι της», σχολίασε στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, τον οποίο συναντήσαμε στο καφενείο παρά τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις. «Περιμένω να κάνω το τεστ και μετά θα πάω σπίτι μου και δεν θα βγω για όσο χρειαστεί. Κινδυνεύουμε όλοι.», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline