Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  08:01:12

Στους δρόμους οι αστυνομικοί για τις νυχτερινές συνάξεις

Παράλληλα με τα μέτρα για μάσκες παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 12.30 τα μεσάνυχτα από απόψε Παρασκευή προς το Σάββατο, η αστυνομία βάζει σε εφαρμογή από σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως το αναλύσαμε χθες.

Σχέδιο αποτροπής των μαζικών συντάξεων, το οποίο περιλαμβάνει πολυπληθή παρουσία αστυνομικών σε όλες τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός. Με επίμονο και ανεύθυνο προσωπικά και κοινωνικά τρόπο
Οι αστυνομικοί, με ηχογραφημένα μηνύματα και ντουντούκες στα χέρια θα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Το σχέδιο προβλέπει και την παραδειγματική επιβολή προστίμων (150 ευρώ), για την αποτροπή του συγχρωτισμού.

«Κοκκίνισε» και η Καστοριά

Η Καστοριά είναι η δεύτερη Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της χώρας γενικότερα που τίθεται από σήμερα σε καραντίνα. Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 6 το πρωί και για δύο εβδομάδες σε ολόκληρο τον νομό, που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

«Πορτοκαλί» συναγερμός για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα και Βοιωτία

Οι σημαντικότερες αλλαγές που τίθενται σε εφαρμογή σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Σέρρες και Λάρισα είναι οι ακόλουθες:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.
2. Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα: Οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
3. Στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
4. Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
5. Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρο, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 30% στο επίπεδο 3.
6. Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 50% για το επίπεδο 3.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline