Σάββατο 4 Μαϊου 2024  12:26:07

Θεσσαλονικιός, Εβραίος, φοιτητής στο ΑΠΘ και κοφτερό μυαλό ο επικεφαλής της Pfizer ο Αλβέρτος Μπουρλάς. Το σπουδαίο βιογραφικό και η καριέρα του. Κύριο

Ηλ, Μόσιαλος: Πριν από ένα χρόνο ακριβώς (στις 11/11/2019) είχα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, τον συμπατριώτη μας Αλβέρτο Μπουρλά. Μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση η απλότητα του και η ευφυΐα του. Κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά για την ανακάλυψη του εμβολίου σε συνεργασία με τη Γερμανική εταιρεία BioNTech.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, που το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία του μέχρι να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας και συγκέντρωσε σήμερα τη διεθνή προσοχή και ικανοποίηση..

Το πρωί της Δευτέρας, χθες, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, Pfizer, ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, φτάνοντας σε αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Η επιτυχία της Pfizer έρχεται με την εταιρία να έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο, τον Θεσσαλονικιό Αλβέρτο Μπουρλά, ο οποίος μετρά ήδη 27 χρόνια στην αμερικανική πολυεθνική.

Γεννημένος του 1961, ο Μπουρλά είναι κάτοχος διδακτορικού στην βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Μιλάει και γράφει άριστα τα ελληνικά και έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα και πατρίδα του.
Το 1993 άρχισε να εργάζεται στον τομέα της κτηνιατρικής φαρμακευτικής της Pfizer και ως τεχνικός διευθυντής για το τμήμα υγείας των ζώων της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ανέλαβε διάφορους εκτελεστικούς ρόλους στην εταιρία, ενώ από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρίας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε χρέη εκτελεστικού προέδρου.
Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως "Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης" της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Με ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος στέκεται στον χαρακτήρα του Μπουρλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline