Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:26:23

Μητσοτάκης: Η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση. Έκκληση Μπουρλά της Pfizer: Φοράτε μάσκες -Ακολουθείτε τις οδηγίες των επιστημόνων. Κύριο

Περίπου πέντε εκατομμύρια είναι τα εμβόλια , που θα διατεθούν για τις βασικές ανάγκες στην Ελλάδα. Ο εμβολιασμός, την Άνοιξη, θα γίνεται από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Μία ημέρα μετά την τεράστια εξέλιξη σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, ο Ελληνας CEO της εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά, έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τη μάχη με την πανδημία, η οποία συνεχίζεται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, που ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας του είναι κατά 90% αποτελεσματικό, έγραψε στο Τwitter: «Το εμβόλιο για τον Covid-19, εάν εγκριθεί, θα είναι ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων, εθνικών και κρατικών προγραμμάτων πρόληψης, αλλά όχι το μόνο. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών αρχών υγείας -και θυμηθείτε να φοράτε τις μάσκες σας».

Our #COVID19 vaccine, if approved, will be an important part of global, national & state prevention plans, but not the only one. Everyone should continue to follow the guidance of the scientific community & local health authorities – and please remember to wear your masks.
— AlbertBourla (@AlbertBourla) November 10, 2020
Το μήνυμα του Μπουρλά έρχεται σε συνέχεια του συνθήματος που έχουν δώσει οι ηγέτες των περισσότερων χωρών -μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, πως, παρότι όλοι είναι πλέον πιο αισιόδοξοι, τα μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπουρλά-Μητσοτάκη για το εμβόλιο της Pfizer

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. O πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου στη μάχη κατά του κορωνοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Τwitter ανέβασε μία φωτογραφία από την επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

I had the pleasure of speaking with @AlbertBourla, CEO of Pfizer, to congratulate him on the results of the vaccine trials and on the completion of the contract with the EU to deliver the vaccine as soon as possible. pic.twitter.com/8iIGT7p6ur

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 10, 2020
«Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον Αλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, για να τον συγχαρώ για τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου και για την ολοκλήρωση της σύμβασης με την ΕΕ για την παράδοση του εμβολίου το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στα αγγλικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline