Σάββατο 4 Μαϊου 2024  02:21:14

«Θεσσαλονικείς, σταματήστε τις άσκοπες μετακινήσεις σας.... Αποτελεί το μείζον πρόβλημα μόλυνσης της πόλης». Σύσταση, που ισχύει για την Αττική, όπου επίσης υπάρχει μεγάλη η κυκλοφοριακή κίνηση καθημερινά. Κύριο

Καθηγητές, Κυβέρνηση με ανησυχία για το φαινόμενο της μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης και τις αιτίες του, που συχνά είναι οι βόλτες και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Μιχ. Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη, μαζί με πολλούς καθηγητές και ειδικούς της Υγείας: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με άσκοπες μετακινήσεις»

Το όλο φαινόμενο προκαλεί απορίες και θλιβερές διαπιστώσεις για την επιπολαιότητα, που το χαρακτηρίζει και ήλθε μετά προηγούμενη ανευθυνότητα για την αναγκαστική χρήση της μάσκας, που έκαναν καιρό να την αποδεχθούν και χρησιμοποιήσουν..,. Οι πολλές, χιλιάδες ολόκληρη την ημέρα κυκλοφορίες, οι βέβαιες άσκοπες μετακινήσεις αυτοκινήτων για μετακινήσεις σε συγγενείς και φίλους στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και κάποιες μεγάλες πόλεις της επαρχίας, Καμία σύγκριση με την πειθαρχία την περασμένη Άνοιξη.

«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι' αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες» , τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε συσκέψεων με αξιωματικούς της Βορείου Ελλάδος, όπου ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού και να είναι πιο αυστηρή η εποπτεία των μέτρων. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για τη λήψη μέτρων από την πλευρά του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, που έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή των μέτρων, για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι' αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας. Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που δημιουργούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline