Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:55:53

Διορθωτική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη, αν και μίλησε με ειλικρίνεια για λαθεμένη εκτίμηση-αισιοδοξία της Κυβέρνησης το καλοκαίρι. «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος του κορωνοιού». Κύριο

Η αντιπολίτευση θέλησε αντί να αφήσει να λειτουργήσει αυτή άποψη-εκτίμηση του Υπουργού έσπευσε να την αξιολογήσει ως αιρετική και ως αντίθετη με πρόσφατη άποψη του Πρωθυπουργού, με συνέπεια ο πολιτικός και δημοκρατικός διάλογος να υποβαθμισθεί, ενώ ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να προβεί σε μια επανόρθωση και να μιλήσει για διαστρέβλωση.

1Σε διευκρινίσεις προέβη από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε το πρωί Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε, «ο ιός κινήθηκε το 2020 με διαφορετικούς ταχύτητες και διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι αναμέναμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο». «Η δήλωσή μου, θα ήταν αυτοκριτική εάν αφορούσε στην στάση της κυβέρνησης και όχι στη φύση του covid19, που μέχρι και σήμερα ερευνάται παγκοσμίως και τόσο η επιστήμη, όσο και η πολιτική ηγεσία κάθε χώρας τον διαχειρίζεται, ενώ τον ερευνά παράλληλα», συμπλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης με μήνυμά του στο Twitter.
«Όταν ο Αλέξης Χαρίτσης χρησιμοποίησε την παραποίηση της δηλώσεως μου του τα εξήγησα και η υπόθεση έκλεισε. Δεν συνδέεται ο Τουρισμός με την έξαρση της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν ο @alexischaritsis χρησιμοποίησε την παραποίηση της δηλώσεως μου του τα εξήγησα και η υπόθεση έκλεισε. Δεν συνδέεται ο Τουρισμός με την έξαρση της πανδημίας https://t.co/7Au5iLUse7 μέσω @YouTube
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 11, 2020

Η δήλωσή μου, θα ήταν αυτοκριτική εαν αφορούσε στην στάση της κυβέρνησης και όχι στη φύση του #covid19, που μέχρι και σήμερα ερευνάται παγκοσμίως και τόσο η επιστήμη, όσο και η πολιτική ηγεσία κάθε χώρας τον διαχειρίζεται, ενώ τον ερευνά παράλληλα.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 11, 2020

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμέναμε».

Να θυμίσουμε ότι όταν την περασμένη Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον κ. Τσιόδρα του τέθηκε ακριβώς το ίδιο ερώτημα ανέφερε ως λάθος μόνο την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη και τίποτα περισσότερο.

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας από την κυβέρνηση. «Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση. Mε δημιουργία στυλ, παρά ουσίας, με την τριπλή παρήχηση του άλφα.

Αρχικά, τονίζεται σε ένα αντιπολιτευτικό δημοσίευμα, σε αντίθεση με τα όσα είπε την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή «δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για τη διασπορά του κορωνοϊού», χθες Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν αποκαλυπτικός. Στάθηκε στο «πρωτόγνωρο του ιού που αιφνιδίασε με το δεύτερο κύμα σφοδρότητας του» και επισήμανε ως λανθασμένη τελικά την εκτίμηση για το άνοιγμα του τουρισμό και της οικονομίας με αυτό τον τρόπο όταν ανέβηκαν οι θερμοκρασίες.

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμέναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Open και απαντώντας στο ερώτημα τι δεν διαχειρίστηκε σωστά η κυβέρνηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline