Τρίτη 7 Μαϊου 2024  06:40:51

Παίρνει παράταση το lockdown στην Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου, σταδιακά η άρση μέτρων, ενώ εστίαση εντός και νυχτερινή ψυχαγωγία θα παραμείνουν κλειστές. Κύριο

Την επόμενη Τρίτη και όχι μεθαύριο Παρασκευή τα μέτρα απελευθέρωσης, λίγα και σταδιακά, που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.

- Δύσκολος και με πολλούς περιορισμούς και ο Δεκέμβριος. Λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους ότι το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου είναι αδύνατο λόγω της πορείας της επιδημίας στη χώρα, η οποία μετά τη λήψη των μέτρων δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τα δεδομένα ωστόσο θα εξεταστούν στη σύσκεψη που θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους κ. Κικίλια, Χαρδαλιά, τη στιγμή μάλιστα που έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, γιορτές για τις οποίες ήδη χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία, έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πώς θα γίνει η άρση του lockdown εκείνο το διάστημα.

Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των μέτρων

Την Τρίτη, πάντως, στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των ΥΠΕ (στην οποία ανακοίνωσε πως όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ της χώρας θα γίνουν αορίστου χρόνου) αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα αλλά και στον τρόπο που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Δερμιτζάκης στο iefimerida: Αρση lockdown μόνο με αυστηρά μέτρα -Μάσκες έως την άνοιξη και περιορισμός μετακινήσεων

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Μια ακόμη ενθαρρυντική ένδειξη στη μάχη με την πανδημία είναι πως στη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μόνο μία ακόμη περιφέρεια, εκείνη της Λάρισας, εμφανίζει τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων.

Φαίνεται λοιπόν πως πέφτει από το διψήφιο ποσοστό ο δείκτης θετικότητας, γεγονός που δείχνει πως ενδεχομένως να βρισκόμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της διάδοσης του κορωνοϊού, ωστόσο εκείνο που εξακολουθεί να προβληματίζει ειδικούς και κυβέρνηση είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων (562), που συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, αλλά και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, ο οποίος για μια ακόμη ημέρα χθες ήταν τριψήφιος (101).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline