Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:25:47

Ξανά από χθες ξαμολήθηκαν... Μεγάλη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής όλες τις ώρες της ημέρας. Κύριο

Το φαινόμενο απασχόλησε την Επιτροπή το Υγείας και η κ.Παπαευγγέλου το επεσήμανε δημόσια ως ανησυχητικό, με συστάσεις για σύνεση.

-Μια ακόμη απόδειξη για την άποψη ορισμένων πως και σε συνθήκες είναι δύσκολη η συμμόρφωση.

-Μπορεί το lockdown να μην έχει αρθεί, μπορεί η μάσκα προστασίας να χρησιμοποιείται δημόσια(αλλά όχι όσο μέσα σε γραφεία, δημόσια και ιδιωτικά) ωστόσο η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και της Αττικής έγινε τελευταία ανησυχητική. Μεγάλη η κίνηση αυτοκινήτων κατά χιλιάδες, σαν τον παλιό καιρό. Με αποκορύφωμα τη μεγάλη κίνηση χθες (με δήθεν τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων της τηλεργασίας ότι εργάζονται από το σπίτι τους επί ώρες..). Ξαμολήθηκαν όλοι με κάθε είδους προσχήματα. Αδύνατον η Αστυνομία να ελέγξει ένα-ένα τα χιλιάδες Ι. Χ. στα βόρεια και νότια προάστια, στα δυτικά και ανατολικά. Κίνηση, που δεν δείχνει και δεν πείθει ότι η Αθήνα και η Αττική βρίσκονται υπό περιορισμό μετακίνησης και περιορισμών με ειδικές άδειες-λόγους κυκλοφορίας, λόγω σοβαρών κινδύνων του κορωνοϊού.

Από την πρώτη ημέρα του δεύτερου Lockdown, οι αρχές παρατηρούσαν πως η κίνηση στους δρόμους ήταν πολύ πιο αυξημένη, σε σύγκριση με την καραντίνα του Απριλίου. Η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 18.00, το απόγευμα της Δευτέρας ήταν χαρακτηριστική και αποκαλυπτική.

Η κίνηση στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του Χίλτον, δεν δείχνει εικόνα πόλης που βρίσκεται υπό περιορισμούς μετακίνησης. Τα αυτοκίνητα όπως θα δείτε είναι δεκάδες, ενώ οριακά δεν δημιουργείται μποτιλιάρισμα από την αυξημένη κίνηση.

Παρατηρήσεις για την μη τήρηση των μέτρων

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες από τις περιοχές της χώρας μας» δήλωσε νωρίτερα η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Εκείνο που τόνισε ωστόσο η καθηγήτρια είναι πως είναι πλέον εμφανές ότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους. Όπως είπε, κάτι τέτοιο το βλέπουμε από την κίνηση στους δρόμους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline