Κυριακή 14 Ιουλίου 2024  10:56:07

Μέρκελ: Η δυσκολότερη χρονιά μου στην καγκελαρία

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος Μέρκελ μιλά για τις προκλήσεις της πανδημίας και στέλνει μήνυμα ελπίδας για τη νέα χρονιά χάρη στο εμβόλιο. Για την ίδια πρόκειται εν τέλει για το «χρέος του αιώνα».

Πρόκειται, όπως φαίνεται, για το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της καγκελαρίου Μέρκελ προς τους Γερμανούς πολίτες, δεδομένου ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Αυτές τις μέρες, αυτές τις εβδομάδες δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να ωραιοποιήσουμε, οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα μας» αναφέρει η Άγκελα Μέρκελ χωρίς περιστροφές. «Το 2020 συνέβη κάτι, το οποίο κανείς στον κόσμο δεν είχε υπολογίσει. Ένας μέχρι τότε άγνωστος ιός εισέβαλε στα σώματά μας, στις ζωές μας. Μας χτυπά στις πιο ανθρώπινες πτυχές της ζωής μας: στη στενή επαφή, στην αγκαλιά, στον διάλογο, στις γιορτές».

Για την Άγκελα Μέρκελ η αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας και των συνεπειών της αποτελεί το «κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό χρέος του αιώνα». Στο παραδοσιακό πρωτοχρανιάτικο μήνυμά της ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους. Έκανε ειδική μνεία στα μέχρι τώρα θύματα της πανδημίας και απηύθυνε έκκληση για υπομονή και επιμονή υπό το φως της ελπίδας που γεννά η έναρξη των μαζικών εμβολιασμών.
«Ο χειμώνας είναι και θα παραμείνει σκληρός» λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η προσπάθεια για έξοδο από την πανδημία εξαρτάται από τη στάση καθενός από εμάς. «Γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Πέρα από το εμβόλιο, το πιο αποτελεσματικό μέτρο βρίσκεται στα χέρια μας, είναι η τήρηση των κανόνων από όλους και όλες μας».

«Επικίνδυνες και κυνικές οι θεωρίες συνομωσίας»

Σε ιδιαίτερα προσωπικό τόνο η Άγκελα Μέρκελ στέλνει επίσης μήνυμα στις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού: «Ως κοινωνία δεν πρέπει να ξεχνάνε πόσοι έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς να είναι δίπλα στις τελευταίες στιγμές τους. Δεν μπορώ να ανακουφίσω τον πόνο τους. Αλλά τους σκέφτομαι, ειδικά απόψε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline