Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  12:46:46

Όλο και πιο αιχμηρός ο Γιώργος Κύρτσος, προβληματίζει το Μαξίμου. Μετά την πολυπρόσωπη Κυβέρνηση, χθες κατά Κεραμέως και Χρυσοχοίδη: "Όχι άλλους αστυνομικούς. Ρεκόρ κάναμε.." Κύριο

Πρόσφατα με τον ανασχηματισμό τη Κυβέρνησης τόνισε ότι δεν αποτελεί μικρό και ευέλικτο σχήμα τα 57 πρόσωπα και ότι η νέα Κυβέρνηση στερείται από τον ανάλογο αριθμό γυναικών, που δεν αξιοποιούνται.

Για να θυμίσουν οι επικριτές του παλαιότερες απόψεις του λχ, για τα οικονομικά θέματα και προβλήματα(που αποτελούν πολύχρονη ενασχόληση και ειδίκευση του) και άλλες ακόμα, με συνέπεια να έχουν προβληματίσει παράγοντες στο Μαξίμου. Και αυτό γιατί ορισμένες από τις κριτικές θέσεις αυτές του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, αξιοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης εις βάρος της Κυβέρνησης και της ΝΔ .

Για τους επικριτές αυτούς οι αιχμηρές θέσεις του κ. Κύρτσου φανερώνουν διάθεση εσωκομματικής κριτικής ως πόλου ή την έκφραση κάποιας πικρίας, καθώς ο κ.Κύρτσος εφέρετο ως υπουργό Οικονομικών στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη ή ως ένας ισχυρός παράγοντας στην διαμόρφωση και άσκηση οικονομική-κοινωνικής πολιτικής, κάτι το οποίο επίσης δεν συνέβη.. Χθες με μια άλλη δημόσια παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος πήρε θέση κατά του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως και του Μιχ. Χρυσοχοίδη του, ζητώντας την πρόσληψη επιστημόνων και όχι (άλλων) αστυνομικών και μάλιστα για την αναγκαία φύλαξη των ΑΕΙ.

Το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη Νίκη Κεραμέως που φέρνει την αστυνομία εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων βρίσκει αντίθετο και τον Γιώργο Κύρτσο., τον μόνο από όλους τους Ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στο Twitter αντέδρασε, εκτός οργάνων και κομματικής διαδικασίας, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και δη με την πρόβλεψη για νέες προλήψεις αστυνομικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
"Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών, ΑΕΙ, κλπ. Έχουμε ρεκόρ αστυνομικών σε σχέση με πληθυσμό. Είναι θέμα οργάνωσης. Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων &ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση. Μεταρρύθμιση, ανάπτυξη θέλουν ειδικούς".

Την αντίθεσή του σχετικά με το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια και την πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών την ώρα που άλλοι κλάδοι στη χώρα χρήζουν ενίσχυσης, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του 2016 βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Eurostat για τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους
Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε 100.000 κατοίκους στην Κύπρο αντιστοιχούν 573 αστυνομικοί, στην Μάλτα 505 και στην Ελλάδα 492.

1.4.2020. Κορωνοϊός - Κύρτσος: Η κρίση θα διαρκέσει - Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:50

Εθνική συνεννόηση από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί «η επερχόμενη καταστροφή» ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις λόγω κορωνοϊού, προβλέποντας παράλληλα πως τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο».

«Η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε», δήλωσε -μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του σε υγεία και οικονομία.
«Κατά την άποψή μου είναι πιθανό το σενάριο να πάμε έως τον Ιούνιο με πολύ μεγάλες δυσκολίες, να υπάρχει μια ανάσα καλοκαιρινή και να επανέλθουμε στη δυσκολία το Φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο σενάριο»

27.8.2020.Ο Κύρτσος προτείνει αναβολή καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους
-Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2020

Ο Γιώργος Κύρτσος προτείνει μέτρα για την ανάκαμψη της Οικονομίας στη χώρα.

Τι προτείνει;

Αναβολή καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Δεν φτάνει δηλαδή που οι συνταξιούχοι θα λάβουν «κουτσουρεμένα» τα αναδρομικά, καθώς θα λάβουν μόνο τα ποσά που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις και όχι αυτά που αντιστοιχούν στα δώρα και στις επικουρικές και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προτείνει να μην δοθούν τώρα αυτά τα ποσά, αλλά κάποια άλλη στιγμή.

«Η πανδημία προκάλεσε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.
Το έλλειμμα το 7μηνο Ίαν-Ιουλ 2020 ήταν 7% του ΑΕΠ.

Όσο το ίδιο 7μηνο του 2010!
Χρειάζονται μέτρα, όπως αναβολή καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους.
Εάν χαθεί έλεγχος ελλείμματος θα χαθεί μεγάλο μέρος «πακέτου» 32 δισεκ», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline