Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  11:44:43

Μίζερες ρυθμίσεις από τις Τράπεζες ως ...διευκολύνσεις στους δανειολήπτες για δόσεις στο 50% μέσα στο 2021 ή άλλες διευκολύνσεις κατά περίπτωση. Κύριο

Καμία ουσιαστική μείωση χρεών (μετά τόσες δόσεις και επιτόκια), όπως στο εξωτερικό και καμία αναδιάρθρωση δόσεων-εμπορικών, στεγαστικών, καταναλωτικών.

Σε ενιαία γραμμή κοινωνική οπισθοδρόμησης και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας και αναγκαίου εκσυγχρονισμού, παρά τα τεράστια ποσά με τα οποία ενισχύθηκαν όλες οι θεσμικές Τράπεζες στην Ελλάδα.

Ίσως πιο τολμηρή, κατά παράγοντες της αγοράς η Τράπεζα Πειραιώς αλλά οριακά, περιορισμένα, ξεπερασμένα πλέον: Mισή δόση στα δάνεια για όλο το 2021, αλλά με την άλλη μισή να πληρωθεί...αργότερα. Επιπλέον, για το 2022 ανακοινώθηκε σοβαρότατα ότι το πρώτο εξάμηνο θα καταβληθεί το 75% και το δεύτερο εξάμηνο το 100%.

Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς, πέραν των διευκολύνσεων και των εξατομικευμένων λύσεων που προσφέρει, ανακοίνωσε προχθές ένα νέο πρόγραμμα σταδιακών καταβολών, δίνοντας τη δυνατότητα σε δανειολήπτες των οποίων έληξαν οι αναστολές πληρωμών που δόθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων λόγω Covid -19, να επανέλθουν σε κανονική αποπληρωμή των δανείων τους σε διάστημα 18 μηνών.

Η επαναφορά γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος μειωμένων καταβολών, σταδιακά αυξανόμενων (step up). Οι πληττόμενοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών, μπορούν να καταβάλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες, και συγκεκριμένα το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους.

Το αίτημα αξιολογείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση πρόσθετων στοιχείων. Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των πελατών και την αποφυγή της φυσικής παρουσίας τους στο κατάστημα, η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει την υπηρεσία υπογραφής συμβατικών εντύπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με την τράπεζα, τα στοιχεία των πελατών καταχωρούνται μέσω e-mail και στη συνέχεια, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια, με τη λήψη ηλεκτρονικών υπογραφών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline