Σάββατο 4 Μαϊου 2024  02:51:41

Δημ. Αβραμόπουλος, ως κατεξοχήν διεθνής Έλληνας πολιτικός: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις και αναμένω τη στιγμή που θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο των πολιτών της Α' Αθήνας». Κύριο

Σε άριστες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη , διατεθειμένος να βοηθήσει την Κυβέρνηση σε κάθε τομέα, έχει επιλέξει το χαμηλό προφίλ και οργανώσει ήδη το πολιτικό γραφείο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο πρώην Υπουργός, Επίτροπος της ΕΕ και διαπραγματευτής της ΕΕ με τις ΗΠΑ για θέματα Ασφάλειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποκάλυψε ότι θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Αναφορικά με το μέλλον του στην πολιτική και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στις επόμενες εκλογές, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε: «Πριν από καιρό είπα ότι τώρα, που κλείνει ο κύκλος της θητείας μου στην ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα επιστρέψω πίσω στην Πατρίδα και στην πολιτική μου κοιτίδα. Πλέον, παρακολουθώ τις εξελίξεις και αναμένω τη στιγμή, που θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο των πολιτών», αποκάλυψε. Πάντα στην Α΄. εκλογική Περιφέρεια Αθηνών , όπου εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής της ΝΔ και σε δύο θητείες δήμαρχος Αθηναίων. Υπουργός Τουρισμού και Υγείας, συκοφαντηθείς μαζί με τους άλλους εννέα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να τον αθωώσουν οι ίδιοι οι εισαγγελικοί του κατήγοροι σε αυτή την σκευωρία.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Η εμπειρία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια στην ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τρομερή. Μέσα σε πέντε μήνες είχα το ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο, που κατείχε ποτέ η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή Eπιτροπή. Απέκτησα εμπειρίες και ισχυρές επαφές με την ηγεσία κρατών όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και από όλον τον κόσμο. Είδα τα καλά της Ευρώπης αλλά και τα στραβά της. Πολλά από αυτά που είδα στην Ευρώπη θα ήθελα να τα εισάγω μαζί με άλλους στον ελληνικό δημόσιο βίο αναφορικά με θέματα διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και σωστής λειτουργίας των Θεσμών».

Έτοιμος από το περασμένο Φθινόπωρο να δραστηριοποιηθεί και πάλι στην εγχώρια ενεργό πολιτική εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει και πάλι το γραφείο που διατηρεί επί χρόνια στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και δέχεται κόσμο ενώ πραγματοποιεί ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του κόμματός του.

Ο ίδιος δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά τη θέση για την οποία προαλείφεται αλλά σίγουρα οποιοδήποτε πόστο αναλάβει θα προέρχεται από κοινή απόφαση του ιδίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος προθυμοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση με την Τουρκία καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τότε που οι δύο τους ήταν δήμαρχοι, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην Κωνσταντινούπολη. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στη διάθεση των γεγονότων και του εθνικού συμφέροντος» συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline