Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  13:08:04

Ποιός είναι ο Έκτορας Κουφοντίνας. Αφέθηκε ελεύθερος ο 31χρονος γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα. -Του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για απλή συμμετοχή του στα επεισόδια της Αθήνας. Κύριο

Δηλώνει μέγας θαυμαστής του πατέρα του και της ιστορίας της 17Ν ως επαναστατικής, αλλά την θεωρεί ως μια παρελθούσα περίπτωση-οργάνωση.

Μετά τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο με καλές επιδόσεις, δεν είναι γνωστό που εργάζεται. Ταξιδεύει με μοτοσυκλέτα και του αρέσουν οι εκδρομές με παρέες φίλων. Με πολύχρονη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο και τις παρέες φοιτητών, και αριστερές, φέρεται να έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε μαζικά κινήματα με πολιτικές επιδιώξεις. Δηλώνει ανένταχτος αλλά θεωρείται ότι ίσως πολιτευθεί αργότερα.

Ελεύθερος αφέθηκε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας που προσήχθη νωρίτερα το Σάββατο έπειτα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

-Συγκεκριμένα, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 7 από τις 29 προσαγωγές που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, κατά την διάρκεια πορείας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μεταξύ των ατόμων που αφέθηκαν ελευθέρα ήταν και ο γιος του, Έκτορας. Δεν του απευθύνθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στην απαγόρευση συγκέντρωση υπέρ του αιτήματος και της υγείας του πατέρα του.

Σε όλους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και παράβαση του νόμου 285. Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης και απείθεια.

-Έκτορας Κουφοντίνας: Ολίγα ακόμη βιογραφικά στοιχεία για τον μοναχογιό του Δημήτρη Κουφοντίνα

12.2.2018. Ο Έκτορας Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής εδώ και 15 χρόνια. Από το καλοκαίρι του 2002, που σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών καταδιώχτηκε ασφυκτικά από τα Μέσα και βίωσε την πρώτη του ανάκριση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, μέχρι και σήμερα που μετράει 27 Μάηδες, ό,τι κι αν πει και ό,τι κι αν γράψει αναπαράγεται και σχολιάζεται από όλα τα Μέσα... Πληρώνει το τίμημα να είναι ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου. Αλλά, όπως τονίζει στο Documento, στο οποίο επέλεξε να δώσει την πρώτη του συνέντευξη: «Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν είμαι μόνο ο γιος του Κουφοντίνα. Είμαι κι εγώ Κουφοντίνας».

Σήμερα, 15 χρόνια μετά (το 2002), ο Εκτορας Κουφοντίνας, που –μεταξύ άλλων– συστήνεται ως αντιπολιτευτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, καλλιτέχνης, ερασιτέχνης αστροφυσικός, κυκλοφορεί ήδη το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Οταν κάψανε την Τροία μου». Μέσα από τις σελίδες του εξιστορεί τα γεγονότα του 2002 όπως τα βίωσε ο ίδιος. Μας παραδίδει τη δική του πλευρά της ιστορίας.

=Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1990 στη Αθήνα. Εξ αρχής, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, θεωρήθηκε γιος του Σάββα Ξηρού, από το γάμο του τότε με την Αγγελική Σωτηροπούλου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όμως, είχε πει σε συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, πως το παιδί είναι δικό του. Κι έτσι το μεγάλωσε.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 2002 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Την εποχή της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέδωσαν την εμφάνιση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ανάγκη να προστατεύσει τον 12χρονο τότε Έκτορα.

Η σχέση τους φυσικά δε σταμάτησε όταν ο «Λουκάς» της 17Ν μπήκε στη φυλακή. Ο Έκτορας Kουφοντίνας έβλεπε συχνά τον πατέρα του και καθημερινά μιλούσαν στο τηλέφωνο.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο Έθνος της Κυριακής πως έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου και αργότερα κατάλαβαν πως απευθύνονταν στον γιο του, που προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Κική Σωτηροπούλου και ο Δ. Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο τέλος του 2002 μέσα στη φυλακή του Κορυδαλλού.
Ο Εκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline