Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:47:30

Δύο στυγερές δολοφονίες, που ερευνούσε (Παπαχρήστου, Μάλαμα) θεωρεί η ΕΛΑΣ ως αιτίες της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ. Θανατηφόρες οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχτηκε ο δημοσιογράφος. Κύριο

Στόχος των δραστών δεν ήταν να στείλουν απλά ένα «μήνυμα» με απόπειρα ή απλό τραυματισμό αλλά, ήθελαν να βεβαιωθούν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα επιβίωνε.

Με νέα στοιχεία, εμπλουτίζονται διαρκώς οι έρευνες των Αρχών, σχετικά με τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ., στα πλαίσια μιας πολύπλευρη έρευνας γι τα σκοτεινά παρασκήνια αυτής της δολοφονίας και του συμβολαίου θανάτου.

Οι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για κοινό έγκλημα, έχουν πάρει το υλικό από κάμερες στη γύρω περιοχή τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και τα ρεπορτάζ με τα οποία είχε ασχοληθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο οι δράστες το εκτέλεσαν με επιτυχία, δημόσια και με αδίστακτο τρόπο. Στόχος τους δεν ήταν να στείλουν απλά ένα «μήνυμα», ήθελαν να βεβαιωθούν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα επιβίωνε. Να τον τιμωρήσουν με την ίδια του τη ζωή, να το αφανίσουν από ζώντα οργανισμό και ερευνητή δημοσιογράφο.

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι πιο πολλές και συγκεκριμένα, έξι, κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του θύματος να προστατευτεί και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι.

Τον ήθελαν νεκρό

Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, που συνέταξε σύμφωνα με το newsit, η καθηγήτρια ιατρικής σχολής Σταυρούλα Παπαδόδημα οι 9 από τις δέκα σφαίρες που έπληξαν τον δημοσιογράφο ήταν όλες τους θανατηφόρες.

Ωστόσο όπως προέκυψε και από την αυτοψία των ειδικών, ο δολοφόνος συνέχιζε να σημαδεύει με λυσσαλέο μίσος και στο κεφάλι για να βεβαιωθεί για το «σίγουρο αποτέλεσμα». Και οι δυο βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο όχι από πίσω αλλά στα πλάγια της κεφαλής του. Στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα να δέχτηκε τουλάχιστον την δεύτερη βολή, ενώ είχε ήδη πέσει μπρούμυτα στον πεζόδρομο, όπου πρόλαβε και κινήθηκε με λίγα μόλις βήματα για να αποφύγει τον δολοφόνο του. Στο θώρακα πάντως κάποιες από τις έξι βολίδες ήταν διαμπερείς με πύλες εισόδου από μπροστά και θεωρείται βέβαιο πως ήταν οι πρώτες που δέχτηκε ο δημοσιογράφος.

Τα αποκαλυπτικά άρθρα και οι θαρραλέες απόψεις του στη Ιστοσελίδα του, BLOKO ρίχνουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας του!
Ο Γιώργος Καραϊβάζ στις 29 Ιουνίου 2020 είχε γράψει στον ιστότοπό του bloko.gr ένα κείμενο που αναφερόταν στον θάνατο του Σπύρου Παπαχρήστου και του Δημήτρη Μάλαμα και άφηνε πολλά υπονοούμενα. Ο τίτλος ήταν εύγλωττος: Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου- Μάλαμα; "Όχι ρε φίλε..."
Εκφράζοντας την απορία του αφήνει να εννοηθεί πως δεν πιστεύει ότι ο θάνατος του Σπύρου Παπαχρήστου ήταν μαφιόζικη εκτέλεση. Μάλιστα γράφει με νόημα «έστειλε ο Καραγιάννης, στον οποίο αποδίδονται άνω της δεκάδας οργανωμένες παγίδες θανάτου με καλάσνικοφ και βαριά πιστόλια, πληρωμένο δολοφόνο με ... 22άρι;».

Αναφερόμενος στο θάνατο του Δημήτρη Μάλαμα γράφει αφήνοντας υπονοούμενα για το θάνατό του ότι «για τον Δημήτρη Μάλαμα, τα έχουμε ήδη γράψει. Αλλαγή σκυτάλης στο σύστημα, αστυνομικοί συνοδοί που τον άφησαν ακάλυπτο και "απαλλοτριωμένα" κινητά. Σε ποιον άραγε κατέληξαν τα 3 τηλέφωνα του τα οποία πήραν οι αστυνομικοί; Πώς και γιατί ενώ αποχωρούσε από το σύστημα, η ΚΥΠ τον "βρώμισε" κατά τη συντεχνιακή διάλεκτο, καθιστώντας τον στόχο για τις κάννες της μαφίας;»

Στο κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ αφήνεται ξεκάθαρα να εννοηθεί πως οι δύο άνδρες (Σπύρος Παπαχρήστος και Δημήτρης Μάλαμας) δεν δολοφονήθηκαν από τη μαφία της νύχτας, αλλά από άλλα κέντρα.

Και το πιο συγκλονιστικό είναι το υστερόγραφο «ΥΓ: Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς ... επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή.» Που σημαίνει ότι γνώριζε πως μπορεί να ήταν στόχος κάποιων κέντρων, τα οποία οφείλει να ερευνήσει η αστυνομία.

Ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr

"Όχι ρε φίλε...". Οι τελευταίες λέξεις του Σπύρου Παπαχρήστου πεσμένος αιμόφυρτος και ψυχορραγώντας, στο κατώφλι της ταβέρνας στην Παιανία. Και μπορεί να ήταν η "αγαπημένη" του φράση ως εκδήλωση απέναντι σε κάθε είδους ανακείψαντος συναισθήματος, εξακολουθεί ωστόσο να προκαλεί απορίες. Τη λες την ώρα του θανάτου σου;

Απορία δεύτερη. Έστειλε ο Καραγιάννης, στον οποίο αποδίδονται άνω της δεκάδας οργανωμένες παγίδες θανάτου με καλάσνικοφ και βαριά πιστόλια, πληρωμένο δολοφόνο με ... 22άρι;

Για τον Δημήτρη Μάλαμα, τα έχουμε ήδη γράψει. Αλλαγή σκυτάλης στο σύστημα, αστυνομικοί συνοδοί που τον άφησαν ακάλυπτο και "απαλλοτριωμένα" κινητά. Σε ποιον άραγε κατέληξαν τα 3 τηλέφωνα του τα οποία πήραν οι αστυνομικοί; Πώς και γιατί ενώ αποχωρούσε από το σύστημα, η ΚΥΠ τον "βρώμισε" κατά τη συντεχνιακή διάλεκτο, καθιστώντας τον στόχο για τις κάννες της μαφίας; Μήπως με χαρακτήρα "αδιαβάθμητα" στην ίδια την ΚΥΠ; Και φυσικά δεν μιλάμε για το όλον της ΚΥΠ. Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, έχετε την παραμικρή γνώση;

Πώς είναι δυνατό ν' "αποσυρθούν" οι δύο βασικοί ερευνώμενοι χωρίς ν' αντιληφθείτε το παραμικρό; Ποιος εάν όχι συγκεκριμένα συμφέροντα βόλευε η θανάτωση των δύο κεντρικών προσώπων της στενής παρακολούθησης σας;

Πάμε τώρα στην άλλη πτυχή. Υποτίθεται, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα τους, πως η ΚΥΠ είχε υπό ασφυκτικό έλεγχο, ηλεκτρονικό και με φυσική παρακολούθηση, Παπαχρήστο και Μάλαμα. Παρακάμπτουμε το γεγονός πως ειδικά ο Παπαχρήστος μέχρι ώρας θανάτου, είχε συστηματικές συναντήσεις με κορυφαίους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς κοκ.

Στη διάρκεια των φυσικών παρακολουθήσεών τους, δεν αντιλήφθηκαν κάποια ύποπτη κίνηση γύρω από αυτούς; Την ώρα του θανάτου τους, δεν είδαν τους βαλτούς δολοφόνους; Ποια πληροφοριακά δελτία συνέταξαν; Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, έχετε την παραμικρή γνώση;

Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, είδατε ποτέ τον Παπαχρήστο; Σας φωτογράφισαν μαζί του μαζί με στελέχη της ΕΛΑΣ τις ώρες που κατανέματε τα οφίτσια και "διαφθείρατε" τους ,η συνεργαζόμενους;

Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, πόσοι κατά καιρούς υπουργοί δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης ήταν ομοτράπεζοι σας με αμφιτρύωνα τον Παπαχρήστο;

Υπάρχουν φωτογραφίες;

Θέτουμε κάποια ερωτήματα, από τα οποία φυσικά δεν αναμένουμε απαντήσεις προς ημάς. Το δεδομένο όμως είναι πως θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη -στην οποία ειρρήσθω εν παρόδω υπήρχε που υπήρχε κλονισμός εμπιστοσύνης πόσο μάλλον τώρα- αλλά έστω κι έτσι, θα έχει ενδιαφέρον ν' ακούσουμε τις απαντήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για λογικές απορίες, στις οποίες απαιτούνται λογικές εξηγήσεις.

ΥΓ: Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς ... επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή του Γιώργου Καραϊβάζ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline