Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:43:53

Ακραίο, εμπαθές σκίτσο για ηθική αυτουργία- απραξία του Κυρ. Μητσοτάκη απέναντι σε σκοτεινές δολοφονίες, εξόργισαν το Μαξίμου. Οι αντιδράσεις και οι κατηγορίες κατά φανατικών του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Οι επικρίσεις για τη δημοσίευση του σκίτσου στην «Εφημερίδας των Συντακτών» και η απάντηση του σκιτσογράφου, ολίγον περίπλοκη και επιθετική.

Αντιδράσεις για το σκίτσο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

-Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει σημερινό σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο σκίτσο απεικονίζονται οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να βρίσκονται επάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονία, με τον συνοδηγό να πυροβολεί, και δίπλα τους έχει τοποθετηθεί ως τρίτος επιβάτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει καφέ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αντέδρασε, κατά την ενημέρωση των συντακτών, λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ. Απαράδεκτο. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι ανυπόστατο. Να είναι πιο προσεκτική η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος έγραψε: «Η ευθύνη για το άηθες σκίτσο που δημοσίευσε η 'ΕφΣυν είναι του Ζερβού, αφού στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η δημοσιογραφική ελευθερία είναι καλά φυλασσόμενη. Η ανοησία Τσίπρα, κατ' ουσίαν εμπνευστή του σκίτσου, που αποκαλεί "Κολομβία" τη χώρα, θα κριθεί από τους πολίτες. Βόθρος!»

Από το πρωί στο twitter είναι έντονες οι αντιδράσεις των χρηστών, οι οποίοι τονίζουν πως με το σκίτσο η εφημερίδα συνδέει τη δολοφονία Καραϊβάζ με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι αντιδράσεις στο twitter για το σκίτσο της «ΕΦΣΥΝ»

Τι απαντάει ο σκιτσογράφος Π. Ζερβός για το σκίτσο του που προκάλεσε αντιδράσεις

«Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζει.

Απάντηση έδωσε ο σκιτσογράφος Πέτρος Ζερβός, για το σκίτσο του για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που επικρίνει και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού για την «ΕφΣυν» της Δευτέρας, απεικονίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πίνει καφέ και να διαβάζει εφημερίδα στο μηχανάκι των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο σκιτσογράφος, απάντησε με μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook στην κριτική που του ασκείται:

«Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί «παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό ως τρομοκράτη»!

Κατ' αρχήν αν ήθελα να τον παρουσιάσω ως «τρομοκράτη», θα τον παρουσίαζα με ρούχα που φοράει κάθε «τρομοκράτης» που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή μπουφανάκι, κράνος ή μάσκα και σε ετοιμότητα κι όχι ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι! Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να «διαβάσουν» ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες! Η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή!!! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που, τάχα μου, αντιδράνε?

Ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί «συμβόλαιο» πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας! Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκανα δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν!

Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν «να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα». Το όργιο αστυνομικής βίας που ζήσαμε προ ημερών, το «σκάνδαλο Λιγνάδη», μια πανδημία που μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών παλινωδιών βρίσκεται στο κόκκινο, η «υπόθεση Φουρθιώτη» και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου δείχνουν μια χώρα σε βαθιά παρακμή και σήψη που ο μόνος δεν την παίρνει χαμπάρι είναι ένας ανέμελος Πρωθυπουργός!!! Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline