Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  22:29:36

Η Κυβέρνηση τα δίνει όλα για περισσότερους εμβολιασμούς, καθώς αργεί η κανονικότητα με το ΕΣΥ. Κικίλιας: «Από 5 Μαΐου, (Τετάρτη Πάσχα), θα διενεργούμε σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς την μέρα. Στόχος 2 εκατ. τον Μάιο και 3 εκατ. τον Ιούνιο. Κύριο

Ενοχλήσεις κατά της ωμής διαπίστωσης του Αλ. Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος του AstraZeneca» για νέες κατηγορίες εμβολιασμών των νεαρών ηλικιών.

1.Τη ραγδαία επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί από την Τετάρτη 5 Μαΐου, αποτελεί την κορυφαία επιδίωξη της Κυβέρνησης κατά της επιδημίας στη φάση αυτή, αφού η λεγόμενη κανονικότητα-εκτόνωση μέσω του ΕΣΥ και των νοσοκομείων αργεί ακόμα . Την επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορονοϊού και της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τη Μεγάλη Δευτέρα «σπάμε» καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών:

Μ. Δευτέρα: 61.574 εμβολιασμοί
Μ. Τρίτη: 61.859 εμβολιασμοί
Σήμερα, Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών».

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια»

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και στις αιτιάσεις τις οποίες προέβαλε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας έναντι των εμβολιασμών και του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε με νόημα και ιδιαίτερη έμφαση τα εξής:
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους.

Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017.
Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020. Θεωρώ, λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε τα εμβόλια». Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

2.Ανοιξε η πλατφόρμα για τους 40 έως 44 ετών – Τι είπε ο Κικίλιας

«Το Μάιο θα φτάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς», είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας.
«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιχείρηση «Ελευθερία». Ξεπεράσαμε το 2,9 εκατ. εμβολιασμούς και τώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα σπάμε το καθημερινό ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τόνισε πως από 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.
«Το Μάιο θα φτάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς», είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας για τους εμβολιασμούς:
• Μεγάλη Δευτέρα 61.574 εμβολιασμοί
• Μεγάλη Τρίτη: 61.859 εμβολιασμοί
• Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς 61.859 εμβολιασμοί
Υπενθύμισε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30αρηδες για εμβόλιο με AstraZeneca, ενώ από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα 40 με 44.Συγκεκριμένα, τόνισε πως από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών. Και το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των 45 με 49.

3. Πυρά κατά Τσίπρα για την αιχμηρή του δήλωση

Ο κ. Κικίλιας απάντησε και στα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας περί «ξεστοκαρίσματος», σημειώνοντας πως η επιτροπή εμβολιασμών διορίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο ίδιος ανανέωσε τη θητεία της, ενώ άφησε αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε χαρακτηριστικά.

4.Αντιδράσεις κατά Τσίπρα για την ωμή δήλωση περί «ξεστοκαρίσματος του AstraZeneca»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο εμβολιασμός με τα εμβόλια της AstraZeneca γίνεται «για να ξεστοκάρουμε». Μιλώντας το πρωί στον Antenna, κατά τη διάρκεια μιας εφ' όλης της ύλης επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να αφήσει υπονοούμενο για το συγκεκριμένο εμβόλιο το οποίο σπεύδουν να κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες «Όταν η πολιτική διάνοια συναντά την επιστήμη» στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, παρόλο που αμέσως έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας ότι δεν υπονοεί πως είναι επικίνδυνο.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ θα έξω από τα δόντια ότι υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Δεν μπορεί να δημιουργεί υπόνοιες μόνο στην ΕΕ και στις άλλες χώρες να είναι μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο και ενδεχομένως να μην γλυτώσει (..) Κι αυτό που λένε για τις θρομβώσεις οι επιστήμονες είναι ότι αν εντοπιστούν νωρίς αντιμετωπίζονται. Ενώ ο κοροναϊός όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline