Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  02:50:54

Παρατάθηκε και άλλο- από τον περασμένο Νοέμβριο- η απαγόρευση της μουσικής ακόμα και στα παραθαλάσσια και εξοχικά καφεμπαρ και ταβέρνες. Αμφίβολα και δύσκολα επίσης οι συναυλίες για τρίτη χρονιά. Κύριο

Τα πρώτα φιλόδοξα σχέδια και για εφέτος το καλοκαίρι για συναυλίες σε Ηρώδειο και άλλους χώρους. Όλα θα εξαρτηθούν από τις τελικές αποφάσεις, τα μέτρα και τους περιορισμούς θέσεων.

Την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και τα βήματα-ανάσες για το σταδιακό τέλος του lockdown ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, αλλά με εξαίρεση της μουσικής..

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή το ωράριο κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 12:30 το βράδυ, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Την ίδια ώρα, καταργούνται τα SMS στο 13033 και το 13032.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η εστίαση θα εξακολουθεί να λειτουργεί δίχως μουσική, παρά τις προσδοκίες των καταστηματαρχών της εστίασης, κάθε κατηγορίας, ιδιαίτερα εκείνων που ανέμεναν μια ευνοϊκή μεταχείριση λόγω συνθηκών, δηλαδή ιδιοκτήτες καταστημάτων σε παραλιακά μέρη και σε εξοχικούς χώρους, δηλαδή πολύ ανοικτούς και απλωτούς με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων..Όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης με ελεύθερη μουσική ακόμα και σε χώρους εστίασης εντός των πόλεων. Σε κεντρικές πλατείες και ιστορικά σημεία.

Μετά τη δυσφορία, που εκφράστηκε χθες απόγευμα μετά τη νέα απαγόρευση αρμοδίως από το υπουργείο Ανάπτυξης(που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη στις εισηγήσεις του ούτε το Μαξίμου ούτε οι καθηγητές της Επιτροπής), δόθηκαν εξηγήσεις παρηγοριάς ότι μπορεί να επανεξετασθεί, ευνοϊκά, το θέμα της άρσης της απαγόρευσης στα τέλη Μαΐου.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5).Μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι συναυλίες αλλά με περιορισμούς θέσεων, περιοριστικούς κατά τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

«Γιατί ανοίγουμε τώρα»

-Τα πρώτα φιλόδοξα σχέδια και για εφέτος το καλοκαίρι για συναυλίες σε Ηρώδειο και άλλους χώρους. Όλα θα εξαρτηθούν από τις τελικές αποφάσεις, τα μέτρα και τους περιορισμούς θέσεων.

Όσον αφορά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το πρόγραμμά του έχει ήδη καταρτιστεί στο σύνολό του και θα ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη Τρίτη από την καλλιτεχνική του διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς θα εκτίνεται χρονικά από την 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις παραγωγές που αναβλήθηκαν πέρσι λόγω πανδημίας και θα πραγματοποιηθούν τώρα θα περιλαμβάνει και αρκετές νέες, ενδιαφέρουσες με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών.
Το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο

Οι πύλες του Ηρωδείου θα ανοίξουν για ένα ακόμη καλοκαίρι για να υποδεχτούν το κοινό με μάσκες και αποστάσεις. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία που θα δώσει η Ελευθερία Αρβανιτάκη στις 28 Ιουνίου . Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα βασισμένο σε δύο από τις πιο επιτυχημένες και διαχρονικές δισκογραφικές δουλειές της.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τραγουδήσει στο Ηρώδειο τον Ιούνιο

Ξεχωριστή, εξάλλου θα είναι και η εορταστική συναυλία που ετοιμάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 30 του χρόνια, για τις 14 Ιουνίου, με επίσημο προσκεκλημένο τον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Ζούμπιν Μέτα. Η ζωντανή εμφάνιση του κορυφαίου αρχιμουσικού στην Αθήνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι λόγω πανδημίας οι περισσότεροι ξένοι καλλιτέχνες έχουν αναβάλλει τις επισκέψεις τους στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο διάσημος μαέστρος Ζούμπιν Μέτα θα διευθύνει τον Ιούνιο στο Ηρώδειο

......Αρκετή κίνηση ελπίζεται να έχει και το καλοκαιρινό συναυλιακό μέτωπο, αν και ο τελικός αριθμός συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί άμεσα από τις αυριανές ανακοινώσεις σχετικά με τις επιτρεπόμενες πληρότητες των χώρων αλλά και τους όρους διάθεσής τους.

Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα δώσουν συναυλίες το καλοκαίριΣύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας πάντως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα βγουν για συναυλίες είναι ο Γιάννης Χαρούλης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τον Στάθη Δρογώση και τους Μπλε,η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Πίτσα Παπαδοπούλου και και τον Στέλιο Διονυσίου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Μαργαρίτης κ.α.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και την Βίκυ Καρατζόγλου ενώ ο Φοίβος Δεληβοριάς θα στήσει για ένα ακόμη καλοκαίρι την μουσική «Ταράτσα» στο «Άλσος», στο Πεδίον του Άρεως.
Ο Γιάννης Κότσιρας θα συμμετάσχει στο μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline