Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  03:33:47

Υφυπουργός Αυγενάκης, μετά την απαγόρευση, που διαρκεί από το περασμένο Οκτώβριο : «Τον Ιούνιο θα συζητήσουμε για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα». Παγωμάρα στον χώρο των ομάδων αλλά και των φιλάθλων. Κύριο

20.10.2020. Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Ανακαλείται η απόφαση για τους φιλάθλους με παρέμβαση Κυρ. Μητσοτάκη., η οποία διαρκεί από πολλούς μήνες από τότε.

Σύντομα θα αρχίσει και πάλι η συζήτηση για το αν μπορεί να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Η φετινή σεζόν κύλησε τελικά όπως και η περσινή στους τελευταίους μήνες της. Με τις εξέδρες των γηπέδων να είναι άδειες, δηλαδή, λόγω της πανδημίας. Στην Ευρώπη, όμως, σιγά-σιγά φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να επιτραπεί η επιστροφή των οπαδών, με την UEFA να δίνει το σύνθημα μέσω του EURO, όπου θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Λογικό είναι, επομένως, να απασχολεί και τις ελληνικές Αρχές το θέμα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να τοποθετείται σχετικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα. Σίγουρα, με τον ρυθμό που εξελίσσονται και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, αρχίζω να αισιοδοξώ ότι η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά. Δηλαδή με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει εκ των πραγμάτων με την εξέλιξη των εμβολιασμών», είπε αρχικά ο Αυγενάκης και πρόσθεσε.

«Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Από εκεί και πέρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει τον Σεπτέμβριο, λέγοντας: «Εργάζονται όλοι, Υφυπουργείο, Οργανωτική Επιτροπή, Περιφέρειες και εμπλεκόμενοι Δήμοι για την τέλεια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 9-12 Σεπτεμβρίου, που τόσα οφέλη θα επαναφέρει στη χώρα μας. Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πετύχαμε».

20.10.2020. Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Ανακαλείται η απόφαση για τους φιλάθλους με παρέμβαση Κυρ. Μητσοτάκη.

Χωρίς παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων οι αγώνες ποδοσφαίρου με απόφαση του πρωθυπουργού.

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Κυβερνητικές πήγες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Η απόφαση έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Μαρσέιγ στις 21/10 και του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ομόνοια στις 22/10, οι οποίες θα ήταν και οι πρώτες στις οποίες θα επιτρεπόταν η είσοδος των φιλάθλων στις κερκίδες.
Υπενθυμίζεται ότι η Υγειονομική Επιτροπή είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την είσοδο του 10% του κόσμου στα γήπεδα και το σχέδιο θα εφαρμοζόταν πιλοτικά και στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten από την 6η αγωνιστική.
Ωστόσο τώρα με την απόφαση Μητσοτάκη το σχέδιο μένει στα χαρτιά και απομένει να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για οριστική απόφαση ή αν πρόκειται να επανεξεταστεί το επόμενο διάστημα ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νικολαΐδης: Καψώνι Μητσοτάκη στον Αυγενάκη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε με καυστικό τρόπο την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ν' ανακαλέσει την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περί παρουσίας περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Διά μέσου δημοσίευσή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγια για πανηγυρικό άδειασμα και καψώνι από πλευράς πρωθυπουργού, καθώς και για παλινωδίες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού:
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί υπερθεμάτιζε για την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού κύριου Αυγενάκη σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα εν μέσω πανδημίας. Δυο ώρες αργότερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να αδειάσει πανηγυρικά και τον υφυπουργό του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Αν θέλει να κάνει καψώνια στους υπουργούς του είναι δικαίωμά του. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο με την πανδημία.

Το αλαλούμ, οι καθημερινές παλινωδίες και οι κινήσεις πανικού έχουν οδηγήσει όχι μόνο στην δραματική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και στην ολοένα και διογκούμενη δυσπιστία των πολιτών», γράφει στην ανάρτησή του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline